Prodavac RC Europe prihod ulaže u industrijski park u Hrvatskoj

BIG CEE kupio dva retail parka, NEST u Obrenovcu i Kraljevu

InvesticijeNovacSrbija

8.12.2023 15:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

BIG CEE kupio dva retail parka, NEST u Obrenovcu i Kraljevu BIG CEE kupio dva retail parka, NEST u Obrenovcu i Kraljevu
Kompanije BIG CEE i RC Europe postigle su dogovor o kupoprodaji dva retail parka u Srbiji, NEST Obrenovac i Nest Kraljevo, objavio je specijalizovani... BIG CEE kupio dva retail parka, NEST u Obrenovcu i Kraljevu

Kompanije BIG CEE i RC Europe postigle su dogovor o kupoprodaji dva retail parka u Srbiji, NEST Obrenovac i Nest Kraljevo, objavio je specijalizovani portal Property-forum.eu, uz podatak da je transakciju omogućio CBRE.

Pozivajući se na saopštenje BIG CEE, objavljeno je da kupovina dva retail parka znači da je ta kompanija preuzela ukupno nešto više od 20.000 kvadratnih metara u centrima koji imaju stopu popunjenosti od 100 odsto.

„Ova transakcija je u skladu sa strategijom BIG CEE o nastavku ulaganja u dodatne gradove širom Srbije. U narednih nekoliko meseci, BIG će raditi na optimizaciji i prilagođavanju retail parkova, koji će u narednoj prolećno-letnjoj sezoni biti rebrendirani u BIG“, najavljeno je po objavljivanju preuzimanja.

„Veoma smo zadovoljni ovom transakcijom. RC Europe, je uradio sjajan posao na ove dve nekretnine, i srećni smo što preuzimamo i nastavljamo da ih unapređujemo“ izjavio je Lev Vajs (Weiss), generalni direktor BIG CEE.

Kompanija RC Europe Group je najavila da će prihod od transakcije iskoristiti za izgradnju i razvoj projekta logističkog i industrijskog parka RC ZONE Samobor u blizini Zagreba.

Za RC Europe grupu ovo je najveća prodaja u Srbiji i drago nam je što će tim centrima nastaviti da upravlja i da ih razvija kompanija broj jedan na maloprodajnom tržištu Srbije. Ovo je kraj velikog poglavlja za nas, koje je počelo pre tačno šest godina otvaranjem prve faze projekta NEST Kraljevo 2017. godine“, dodao je Martin Grunvald (Grünwald), član Borda direktora RC Europe.

RC Europe, koji je osnovan 2005. godine u češkom gradu Brno u Srbiji ima još dva retail parka NEST – u Vršcu i Užicu.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je sredinom novembra da je odobrila kredit u iznosu do 100 miliona evra za BIG CEE B.V., deo kompanije BIG Shopping Centers iz Izraela, koja namerava da širi poslovanje u regionu Zapadnog Balkana kroz gradnju, renoviranje i kupovinu ritejl parkova i tržnih centara.

BIG CEE planira da taj novac upotrebi za finansiranje izgradnje dva moderna retail parka u Srbiji – u Staroj Pazovi i Čačku.

 • NATI

  9.12.2023 #1 Author

  Super i u tim gradovima ce biti veca ponuda za posao

  Odgovori

 • SHALIMAR

  10.12.2023 #2 Author

  Na obostanu korist i zadovoljstvo…

  Odgovori

 • Boba321

  10.12.2023 #3 Author

  Moramo se razvijati ka svetu, super stvar

  Odgovori

 • CIGI

  10.12.2023 #4 Author

  Odlicno to svima odgovara.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...