Rasprodaja na tržištima kapitala se osetila i u trgovanju kriptovalutama

Bitcoin ispod 30.000 dolara, sa tržišta „izbrisano“ 98 milijardi u jednom danu

BerzaNovac

20.7.2021 10:45 Autor: Marko Miladinović 0

Bitcoin ispod 30.000 dolara, sa tržišta „izbrisano“ 98 milijardi u jednom danu Bitcoin ispod 30.000 dolara, sa tržišta „izbrisano“ 98 milijardi u jednom danu
Najtrgovanija kriptovaluta ponovo je pala ispod 30.000 dolara, prvi put od 22. juna, povlačeći za sobom i vrednosti drugih digitalnih valuta. Prema podacima sa... Bitcoin ispod 30.000 dolara, sa tržišta „izbrisano“ 98 milijardi u jednom danu

Najtrgovanija kriptovaluta ponovo je pala ispod 30.000 dolara, prvi put od 22. juna, povlačeći za sobom i vrednosti drugih digitalnih valuta. Prema podacima sa portala CoinMarketCap, sa celog kripto tržišta je do jutros zbrisano oko 98 milijardi dolara za samo 24 sata, prenosi CNBC.

Bitcoin je pao za više od šest odsto, na 29.998 dolara, ethereum je potonuo za skoro devet procenata, dok se XRP stropoštao za gotovo 10 odsto, pokazuju podaci sa menjačke platforme CoinDesk.

Do pada bitcoina došlo je nakon velike rasprodaje na globalnim tržištima akcija, posle najgoreg dana na Wall Streetu ove godine.

Od sredine aprila, kada je dostizao vredost od skoro 65.000 američkih dolara, bitcoin je pao za više od 50 odsto.

„Prisutna je zabrinutost u pogledu kvaliteta i snage ekonomskog oporavka, što je izazvalo veliku rasprodaju na globalnim tržištima kapitala i pad vrednosti rizične imovine“, za CNBC objašnjava partnerka u kompaniji Amber Group za finansijske usluge u trgovanju kriptovalutama, Anabel Huang (Annabelle Huang).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...