Vrednost akcija striming kompanije skočila za 14 odsto

Broj korisnika Netflix platforme u trećem kvartalu porastao za 2,41 milion

BerzaNovacPoslovanjeSvet

19.10.2022 09:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Broj korisnika Netflix platforme u trećem kvartalu porastao za 2,41 milion Broj korisnika Netflix platforme u trećem kvartalu porastao za 2,41 milion
Vrednost akcija kompanije Netflix porasla je za više od 14 odsto nakon objave finansijskih rezultata koji su bolji od očekivanih. Iz striming kompanije je... Broj korisnika Netflix platforme u trećem kvartalu porastao za 2,41 milion

Vrednost akcija kompanije Netflix porasla je za više od 14 odsto nakon objave finansijskih rezultata koji su bolji od očekivanih. Iz striming kompanije je takođe saopšteno da je broj pretplatnika na svetskom nivou porastao za 2,41 milion.

U trećem kvartalu Netflix je zabeležio prihod 7,93 milijarde dolara, za 5,6 odsto u odnosu na prošlu godinu, i zaradu od 3,10 dolara po akciji.

Pored toga, Netflix planira da sledeće godine postavi ograničenja kada je u pitanju deljenje lozinke za pristup platformi, te da korisnicima koji su joj pristupali preko tuđih naloga ponudi opciju da naprave sopstveni. Kompanija će takođe omogućiti da ljudi koji dele svoje naloge naprave podnaloge kako bi mogli da plate da sa njihovim podacima platformi pristupe članovi porodice i prijatelji, piše CNBC.

U toku prošlog kvartala najviše pretplatnika – 1,43 miliona – kompanije Netflix došlo je iz azijsko-pacifičkog regiona. Najmanji rast, oko 100.000 pretplatnika, zabeležen je u regionu Sjedninjenih Američkih Država i Kanade. 

Počeviši od sledećeg kvartala, Netflix više neće saopštevati procene u vezi sa pretplatnicima, ali će nastaviti da objavljuje broj korisnika u okviru svog kvartalnog izveštaja.

U kompaniji prognoziraju da će u toku prvog fiskalnog kvartala imati 4,5 miliona novih pretplatnika, a očekivani prihod je 7,8 milijardi dolara, većim delom zbog monetarnih pritisaka.

Kompanija je na svoju striming platformu uključila četvrtu sezonu serije “Stranger Things”, kao i fimove “Sivi čovek” (“The Gray Man”) i “Purpurna srca” (“Purple Hearts”), koji su uticali na rast pretplatnika u trećem kvartalu.

Iz kompanije su takođe najavili i novi plan koji uklučuje emitovanje reklama i niže cene pretplate i koji će od novembra biti dostupan u 12 zemalja.

 • VOJKAN

  19.10.2022 #1 Author

  Zna se da serije koje Netflix radi su ubedljivo najgledanije na Svetu

  Odgovori

 • VANJA

  19.10.2022 #2 Author

  Zasluzili su, tako i treba da bude!

  Odgovori

 • Emilija

  19.10.2022 #3 Author

  Najbolji su.Serije su im zaista kvalitetne pa nije ni cudo sto dobro posluju!

  Odgovori

 • Dunja5

  19.10.2022 #4 Author

  Imaju kvalitet, i znaju da posluju tako da bravo za njih!

  Odgovori

 • GOCA BG

  19.10.2022 #5 Author

  Sve vise korisnika imaju,opravdamo zato sto su odlicni…

  Odgovori

 • kaćica

  20.10.2022 #6 Author

  Dosta toga zanimljivog mozemo videti

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...