Švajcarski zajmodavac sklopiće ugovore sa investitorima Apollo Global Management i Pacific Investment Management Co

Credit Suisse planira da prikupi četiri milijarde franaka za oporavak poslovanja

BankeInvesticijeNovacSvet

27.10.2022 09:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Credit Suisse planira da prikupi četiri milijarde franaka za oporavak poslovanja Credit Suisse planira da prikupi četiri milijarde franaka za oporavak poslovanja
Credit Suisse planira da prikupi četiri milijarde franaka (4,1 milijardu dolara) prodajom prava i hartija od vrednosti investitorima među kojima je Saudijska nacionalna banka,... Credit Suisse planira da prikupi četiri milijarde franaka za oporavak poslovanja

Credit Suisse planira da prikupi četiri milijarde franaka (4,1 milijardu dolara) prodajom prava i hartija od vrednosti investitorima među kojima je Saudijska nacionalna banka, kao i firmama Apollo Global Management i Pacific Investment Management Co (Pimco), navodi neimenovani izvor.       

Ponuda konzorcijuma koji uključuje firme Pimco i Apollo nadmašila je onu koju je dala grupa sastavljena od kompanija Centerbridge Partners i  Martello Re, piše Reuters, pozivajući se na The Wall Street Journal.

Prošle nedelje, Reuters je objavio vest o potencijalnim ponudama kompanija među kojima su i Blue Owl Capital i Janus Henderson Group za otkup poslovne jedinice švajcarske banke za upravljanje sredstvima.

Iz švajcarske banke, koju su u prethodnoj godini potresali skandali, saopšteno je da će do 2025. godine ukinuti 9.000 radnih mesta. Ovaj potez je deo radikalne transformacije aktivnosti koju švajcarski zajmodavac sprovodi s ciljem da podstakne oporavak poslovanja.

Banka planira da smanji svoju radnu snagu do 2025. sa 52.000 na 43.000 stalno zaposlenih. Takođe, plan švajcarskog zajmodavca je da u istom periodu smanji osnovne troškove za 15 odsto, odnosno za 2,5 milijardi franaka.

Istragom je nedavno utvrđeno da je banka Credit Suisse vršila krivično delo utaje poreza za svoje klijente u Francuskoj u periodu od 2005. do 2012. godine, nakon čega je pristala da plati 238 miliona evra Francuskoj kako bi izbegla sudski spor.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...