Regionalni proizvođač hleba i peciva želi još 49,2 odsto kapitala niške firme

Don Don objavio da namerava da preuzme Žitopek

BerzaNovacSrbija

17.5.2024 15:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Don Don objavio da namerava da preuzme Žitopek Don Don objavio da namerava da preuzme Žitopek
Kompanija za proizvodnju hleba i peciva Don Don iz Beograda objavila je na Beogradskoj berzi nameru o preuzimanju niškog Žitopeka. Don Don već poseduje... Don Don objavio da namerava da preuzme Žitopek

Kompanija za proizvodnju hleba i peciva Don Don iz Beograda objavila je na Beogradskoj berzi nameru o preuzimanju niškog Žitopeka.

Don Don već poseduje 50,8 odsto akcija Žitopeka, a u preuzimanje ide zajedno sa kompanijom BB Global Investing Holding SL iz Španije.

U obaveštenju koje je uputio Beogradskoj berzi, Don Don navodi da namerava da preuzme 49,2 odsto akcija Žitopeka, od ukupno 247.899 akcija koliko je emitovano.

„Don Don doo Beograd se obavezuje da će u roku od 15 radnih dana podneti zahtev Komisiji za hartije od vrednosti za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje akcija i objaviti ponudu za preuzimanje odmah, odnosno najkasnije narednog radnog dana nakon prijema rešenja Komisije o odobrenju objavljivanja ponude“, stoji u obaveštenju o nameri preuzimanja.

Beogradski Don Don je u stopostotnom vlasništvu istoimene kompanije iz Slovenije, a na zvaničnom portalu navode da, osim u Srbiji, posluju i na tržištima Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Austrije, Slovačke, Češke, Nemačke i Poljske.

„Zajedno sa proizvodnjom u Sloveniji, gde u sastavu Don Dona posluje i najveća slovenačka pekara Grosuplje, pekara u Kranju i u Crnoj Gori u Danilovgradu, danas ima više od 2000 zaposlenih“, podaci su slovenačke kompanije za proizvodnju hleba i peciva.

Prema podacima Beogradske berze, trenutna tržišna kapitalizacija Žitopeka iznosi 2,09 milijardi dinara dok se jednom akcijom trguje po ceni od 8.430 dinara.

Najvišu vrednost akcija Žitopeka zabeležila je 29. marta, kada je koštala 8.998 dinara dok je najmanje vredela 24. maja prošle godine – i to 1.700 dinara.

DON DON DOO BEOGRAD

ZMAJEVA 12V, BEOGRAD (ZEMUN), Srbija

Poslovni prihodi (RSD):
15.454.025.000,00 (2023)
Broj zaposlenih:
1.837 (2023)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...