Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Do kraja ove godine radna mesta za 450 ljudi

Fischer otvorio novu fabriku u Jagodini

BiznisFirme u fokusuInfrastrukturaInvesticijeNovacU fokusu

10.6.2021 13:46 Autor: Miljan Paunović 1

Fischer otvorio novu fabriku u Jagodini Fischer otvorio novu fabriku u Jagodini
Grupacija Fišer (Fischer) odabrala je da u Jagodini otvori novu fabriku, jer ni u jednoj zemlji Evrope nije našla ovako izvanredne uslove kao u... Fischer otvorio novu fabriku u Jagodini

Grupacija Fišer (Fischer) odabrala je da u Jagodini otvori novu fabriku, jer ni u jednoj zemlji Evrope nije našla ovako izvanredne uslove kao u Srbiji, a naročito u 27 zemalja Evropske unije, rekao je danas na svečanom otvaranju fabrike vlasnik kompanije Klaus Fišer (Claus Fischer), preneo je Tanjug.

„Lično sam zadovoljan što je odluka pala na vašu zemlju. Srbija našoj firmi nudi najbolje uslove. Investiciona klima je vrlo konkurentna, jezičke prepreke ne postoje, nivo posebnih znanja u oblasti automobilske industrije je odličan, internet i mobilna telefonija su solidni. Znam neke zemlje EU koje ni blizu tako dobro nisu rešile ta pitanja, gde ubrajam i moju zemlju Nemačku“, rekao je Fišer.

Naglasio je da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije njegovoj firmi pružili sve optimalne uslove za poslovanje.

„Vama je gospodine predsedniče stalo do budućnosti vaše zemlje kao i nama do budućnosti naše kompanije“, naglasio je Fišer. Najavio je da bi broj zaposlenih u Jagodinskoj fabrici trebalo da dostigne 450 radnika do kraja godine kada stignu sve mašine.

„Tu će se proizvoditi ventilacione mlaznice za Mercedes, BMV i Folksvagen, a razmišljamo o tome da naš najveći proizvodni sektor, tiplovanje, zasnujemo u Jagodini ili negde drugde u Srbiji“, najavio je Fišer.

On je ocenio da je Srbija sjajna zemlja sa odličnom budućnošću, u kojoj su najveća vrednost zaposleni.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...