Država podržava rast i ciljeve kompanija

Južnokorejske bio-firme ulažu u napredne tehnologije 9,9 milijardi dolara do 2026. godine

Firme u fokusuHi-techInvesticijeLifestylePoslovanjeZdravlje

7.12.2022 19:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Južnokorejske bio-firme ulažu u napredne tehnologije 9,9 milijardi dolara do 2026. godine Južnokorejske bio-firme ulažu u napredne tehnologije 9,9 milijardi dolara do 2026. godine
Južna Koreja će se zalagati za deregulaciju i obezbediti različite mere podrške bio kompanijama kako bi promovisale svoje planirane investicije i negovale sektor kao... Južnokorejske bio-firme ulažu u napredne tehnologije 9,9 milijardi dolara do 2026. godine

Južna Koreja će se zalagati za deregulaciju i obezbediti različite mere podrške bio kompanijama kako bi promovisale svoje planirane investicije i negovale sektor kao novi motor rasta, saopštilo je u sredu Ministarstvo industrije.

Samsung Biologics, SK Bioscience i druge bio-kompanije najavile su planove da ulože kombinovanih 13 triliona vona (9,91 milijardi dolara) do 2026. godine kako bi osigurali napredne tehnologije i prednjačili na globalnom tržištu, piše Korea Times.

Vlada će pojačati poreske i finansijske podsticaje i pomoći im u administrativnim procedurama, uključujući licenciranje i proces odabira lokacije, saopštilo je Ministarstvo trgovine, industrije i energetike tokom sastanka povodom obeležavanja dana lidera bio biznisa.

Vlada je takođe rekla da će podržati njihov razvoj naprednih bio-farmaceutskih proizvodnih tehnologija i digitalizaciju proizvodnog procesa.

Prema vladinim podacima, izvoz zemlje bio-zdravlja dostigao je najviši nivo od 16,28 milijardi dolara prošle godine. Tokom prvih 11 meseci ove godine, cifra je iznosila 15,1 milijardu dolara.

 • TATJANA

  8.12.2022 #1 Author

  Tako to radi Juzna Koreja

  Odgovori

 • GOCA BG

  8.12.2022 #2 Author

  Kada drzava podrzava njihov razvoj onda je jasno kakve rezultate imaju…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...