Nebojša Bjelotomić ima skoro 20 godina iskustva u digitalnom ekosistemu

Novi direktor Inicijative „Digitalna Srbija“

Hi-techInvesticijePreduzetnik

4.10.2021 14:42 Autor: Marija Krsmanović 0

Novi direktor Inicijative „Digitalna Srbija“ Novi direktor Inicijative „Digitalna Srbija“
Inicijativa “Digitalna Srbija” od ponedeljka ima novog direktora Nebojšu Bjelotomića, koji je jedan od prvih članova skupštine ove nevladine i neprofitne organizacije. Bjelotomić ima... Novi direktor Inicijative „Digitalna Srbija“

Inicijativa “Digitalna Srbija” od ponedeljka ima novog direktora Nebojšu Bjelotomića, koji je jedan od prvih članova skupštine ove nevladine i neprofitne organizacije.

Bjelotomić ima skoro 20 godina iskustva na različitim liderskim pozicijama u kompanijama u digitalnom ekosistemu naše zemlje, a u prethodnoj godini se angažovao i kao aktivni mentor i investitor koji podržava razvoj domaćih startapa. Samo u poslednjih nekoliko meseci kao „poslovni anđeo“ podržao je domaće startap timove u njihovim naporima za širenje na svetskom tržištu i direktno učestvovao u dve investicije ukupne vrednosti od pola miliona evra.

Nebojša Bjelotomić je rođen u Beogradu, a diplomirao je kao stipendista Bostonskog univerziteta u oblasti biomedicinskog inženjeringa. Karijeru je započeo u jednom američkom startapu, a nakon povratka u Srbiju radio je u IBM-u, zatim i u Fujitsu Siemensu gde je vrlo brzo došao do pozicije sa koje je vodio poslovanje u celom regionu.

Paralelno je nastavio svoje usavršavanje magistraturom u oblasti menadžmenta i marketinga i postao direktor kompanije Printec koja se bavi razvojem rešenja za automatizaciju finansijskih transakcija, da bi poslednjih pet godina proveo na mestu direktora kompanije Saga koja je u tom periodu zabeležila značajan rast — pored učvršćivanja pozicija u tradicionalnim oblastima, nadgledao je razvoj segmenta za veštačku inteligenciju i data science.

U koordinaciji sa upravnim odborom Inicijative “Digitalna Srbija” i širim članstvom organizacije, Nebojša Bjelotomić će na novoj poziciji definisati dalji strateški razvoj digitalizacije, usmeravaće programe potrebne za sprovođenje te strategije, graditi partnerske odnose sa relevantnim organizacijama i institucijama iz privatnog, javnog i civilnog sektora i voditi tim Izvršne kancelarije.

Na mestu direktora Inicijative „Digitalna Srbija“ Bjelotomić će zameniti Nebojšu Đurđevića, koji je na toj poziciji proveo tri godine.

Đurđević će u narednom periodu blisko sarađivati sa Bjelotomićem i nastaviti da aktivno učestvuje u daljem radu organizacije kao savetnik upravnog odbora za strateška pitanja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...