Vlada Srbije odobrila dva miliona evra za dalje radove

Omogućen nastavak izgradnje Akva parka na Paliću

BiznisInvesticijeTurizam

28.6.2022 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Omogućen nastavak izgradnje Akva parka na Paliću Omogućen nastavak izgradnje Akva parka na Paliću
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je u ponedeljak na Paliću pored Subotice da su stvoreni svi preduslovi da se nastave radovi na izgradnji... Omogućen nastavak izgradnje Akva parka na Paliću

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je u ponedeljak na Paliću pored Subotice da su stvoreni svi preduslovi da se nastave radovi na izgradnji Akva parka na ovom lokalitetu, koji će, naveo je, doprineti proširenju turističkog potencijala i sadržaja za posetioce Palića.

Pastor, koji je i predsednik Skupštine preduzeća „Park Palić“, zajedno sa direktorkom ovog preduzeća Valerijom Denč obišao je Akva park u izgradnji, piše agencija Beta.

„Svi nedostaci u vezi sa finansiranjem i tehničkom dokumentacijom su otklonjeni. U četvrtak je Vlada Srbije donela odluku o odobravanju prva dva miliona evra kojima se nastavljaju radovi. Planira se da se u rebalansu budžeta Srbije na jesen izdvoji još četiri miliona evra, Subotica je u gradskom budžetu predvidela oko milion evra i iz tih sredstava će biti moguće okončati sve započete radove„, kazao je Pastor.

On je dodao da se očekuje da se u roku od šest meseci okonča sve što je neophodno, kao i da će ova investicija stvoriti pretpostavke da Palić bude privlačna turistička destinacija tokom čitave godine.

Ovaj kompleks, koji se nalazi na „Muškom štrandu“, sastojaće se od zatvorenog objekta i partera. Zatvoreni objekat činiće spa i velnes centar sa pomoćnim prostorijama, kao i administrativnim i tehničkim prostorijama, a imaće i četiri bazena.

Spoljašnji deo kompleksa sadržaće dečji bazen, bazen za relaksaciju, bazen sa toboganima, termalni bazen i spoljni masažni bazen. Kompleks će takođe posedovati i jedan zatvoreno-otvoreni bazen.

Ukupna površina parcele na kojoj se gradi Akva park iznosi 44.400 kvadratnih metara, od čega će zatvoreni objekat biti površine 3.401 kvadratni metar.

Tagovi
BIZNIS
 • SRDJAN

  28.6.2022 #1 Author

  Lepa vest za Palic i okolinu.

  Odgovori

 • TATJANA

  28.6.2022 #2 Author

  Bice prelepo

  Odgovori

 • GOCA BG

  28.6.2022 #3 Author

  Super,bice to prava atrakcija na Palicu..

  Odgovori

 • SNEZANA

  29.6.2022 #4 Author

  Palic je prelep,bila sam i odusevljena

  Odgovori

 • GINKO

  29.6.2022 #5 Author

  Bravo tako i treba, sigurno cu otići tj.posetiti kada se otvori

  Odgovori

 • Joksi

  3.7.2022 #6 Author

  Baš lepa vest, sigurno ću posetiti

  Odgovori

 • DASHA

  29.6.2023 #7 Author

  Bas lepa vest! 🙂

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.