Vlada Srbije odobrila dva miliona evra za dalje radove

Omogućen nastavak izgradnje Akva parka na Paliću

BiznisInvesticijeTurizam

28.6.2022 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Omogućen nastavak izgradnje Akva parka na Paliću Omogućen nastavak izgradnje Akva parka na Paliću
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je u ponedeljak na Paliću pored Subotice da su stvoreni svi preduslovi da se nastave radovi na izgradnji... Omogućen nastavak izgradnje Akva parka na Paliću

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je u ponedeljak na Paliću pored Subotice da su stvoreni svi preduslovi da se nastave radovi na izgradnji Akva parka na ovom lokalitetu, koji će, naveo je, doprineti proširenju turističkog potencijala i sadržaja za posetioce Palića.

Pastor, koji je i predsednik Skupštine preduzeća „Park Palić“, zajedno sa direktorkom ovog preduzeća Valerijom Denč obišao je Akva park u izgradnji, piše agencija Beta.

„Svi nedostaci u vezi sa finansiranjem i tehničkom dokumentacijom su otklonjeni. U četvrtak je Vlada Srbije donela odluku o odobravanju prva dva miliona evra kojima se nastavljaju radovi. Planira se da se u rebalansu budžeta Srbije na jesen izdvoji još četiri miliona evra, Subotica je u gradskom budžetu predvidela oko milion evra i iz tih sredstava će biti moguće okončati sve započete radove„, kazao je Pastor.

On je dodao da se očekuje da se u roku od šest meseci okonča sve što je neophodno, kao i da će ova investicija stvoriti pretpostavke da Palić bude privlačna turistička destinacija tokom čitave godine.

Ovaj kompleks, koji se nalazi na „Muškom štrandu“, sastojaće se od zatvorenog objekta i partera. Zatvoreni objekat činiće spa i velnes centar sa pomoćnim prostorijama, kao i administrativnim i tehničkim prostorijama, a imaće i četiri bazena.

Spoljašnji deo kompleksa sadržaće dečji bazen, bazen za relaksaciju, bazen sa toboganima, termalni bazen i spoljni masažni bazen. Kompleks će takođe posedovati i jedan zatvoreno-otvoreni bazen.

Ukupna površina parcele na kojoj se gradi Akva park iznosi 44.400 kvadratnih metara, od čega će zatvoreni objekat biti površine 3.401 kvadratni metar.

Tagovi
BIZNIS

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...