Austria Trend sa četiri zvezdice dobio vlasnike iz Srbije

Kragujevački Agromarket kupio hotel u Ljubljani

NekretnineNovacSrbija

15.5.2024 15:01 Autor: Milica Rilak 3

Kragujevački Agromarket kupio hotel u Ljubljani Kragujevački Agromarket kupio hotel u Ljubljani
U ime Generali Adriatic Value fonda, SIF, Peakside Capital i Generali Investments Slovenija prodali su hotel Austria Trend koji se nalazi u glavnom gradu... Kragujevački Agromarket kupio hotel u Ljubljani

U ime Generali Adriatic Value fonda, SIF, Peakside Capital i Generali Investments Slovenija prodali su hotel Austria Trend koji se nalazi u glavnom gradu Slovenije, a kupac je srpska kompanija Agromarket iz Kragujevca, objavio je Property Forum, regionalni portal specijalizovan za nekretnine.

Fond je hotel kupio 2019. godine od austrijske kompanije CA Immo a tadašnji biznis plan podrazumevao je ponovno pregovaranje o ugovoru sa hotelskim operaterom i sveobuhvatno renoviranje imovine.

Austria Trend je objekat sa četiri zvezdice koji se nalazi na dobroj lokaciji u glavnom gradu Slovenije, uz ljubljansku obilaznicu. Hotel nudi 214 soba i 12 apartmana, kao i brojne sadržaje za goste uključujući restoran, fitnes i velnes centar sa saunama, konferencijski centar sa 11 soba, kao i nadzemni i podzemni parking.

Kristofer Smit ( Christopher Smith), šef portfolio menadžmenta za centralnu i istočnu Evropu u Peakside Capital Advisors izjavio je povodom prodaje ljubljanskog hotela da je to uspešan završetak prve prodaje u Generali Adriatic Value fondu, i da označava punu realizaciju tog investicionog projekta.

„Nakon sveobuhvatnog renoviranja i produženjem zakupa sa trenutnim operaterom, hotel je izazvao značajno interesovanje investitora u regionu koji su fokusirani na prihod“, rekao je Smit, a preneo Property Forum.

Generali Adriatic Value Fund, kako podseća taj portal za nekretnine, ima status posebnog investicionog fonda i prvi je regulisani alternativni investicioni fond (AIS) na tržištu nekretnina u Sloveniji.

Pored prodatog Austria Trend hotela, u portfelju fonda su Tivoli centar i Stekleni dvor – poslovne zgrade u Ljubljani, kao i Arkadia – ritejl park u Domžalama, piše Property Forum.

Kada je reč o kupcu, kragujevački Agromarket posluje duže od 30 godina, a kako ističu na kompanijskom portalu, od početne delatnosti kompanije, veleprodaje i maloprodaje osnovnim repromaterijalom za primarnu poljoprivrednu proizvodnju izrasli su vodećeg snabdevača tržišta pesticida, semenske robe i garden uređaja u celom regionu.

Agromarket, koji je osnovan još 1990. godine, prema podacima bonitetne kuće CompanyWall je u 2023. ostvario ukupne prihode od 30,8 milijardi dinara, uz EBITDA od 3,19 milijardi dinara.

AGROMARKET DOO KRAGUJEVAC

KRALJEVAČKOG BATALJONA 235, 34000, Kragujevac, Srbija

Poslovni prihodi (RSD):
30.804.578.000,00 (2023)
Broj zaposlenih:
443 (2023)
 • STEPA

  17.5.2024 #1 Author

  Lepo da i naši negde nešto kupuju

  Odgovori

 • Nata

  17.5.2024 #2 Author

  Svaka čast! Nadam se da ce biti zadovoljni ulaganjem.

  Odgovori

 • VALE

  26.5.2024 #3 Author

  Visestruko ce se isplatiti

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...