u tekućim cenama viši za 8,3 odsto

Maloprodaja u padu za 1,5 odsto u stalnim cenama u avgustu

Novac

29.9.2023 15:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Maloprodaja u padu za 1,5 odsto u stalnim cenama u avgustu Maloprodaja u padu za 1,5 odsto u stalnim cenama u avgustu
Promet robe u trgovini na malo u Srbiji u avgustu ove godine, u odnosu na isti mesec prethodne godine, viši je u tekućim cenama... Maloprodaja u padu za 1,5 odsto u stalnim cenama u avgustu

Promet robe u trgovini na malo u Srbiji u avgustu ove godine, u odnosu na isti mesec prethodne godine, viši je u tekućim cenama za 8,3 odsto, a u stalnim cenama manji je za 1,5 odsto, objavio je petak Republički zavod za statistiku.

Za osam meseci ove godine promet robe na malo je veći u tekućim cenama za 8,2 odsto, a u stalnim cenama manji za 4,3 odsto, nego u istom periodu prethodne godine.

Promet robe je u avgustu ove godine, u odnosu na jul, bio veći u tekućim cenama za 1,5 odsto, u stalnim cenama za 0,5 odsto.

U prometu neprehrambenim proizvodima , ne računajući motorna goriva, realni pad godišnjeg prometa u avgustu iznosio je 1,2 odsto.

Promet motornim gorivima je nominalno smanjen u odnosu na prošli avgust za 1,9 odsto, a realno je veći za tek 0,3 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...