nije uplaćen nijedan depozit

Neuspešna i sedma prodaja preostale imovine Agroživa

NovacSrbijaStečaj

9.11.2022 15:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Neuspešna i sedma prodaja preostale imovine Agroživa Neuspešna i sedma prodaja preostale imovine Agroživa
Prodaja imovine kompanije „Agroživ“ iz Žitišta u stečaju metodom neposredne pogodbe proglašena je neuspelom pošto nije uplaćen nijedan depozit, niti je položena bankarska garancija.... Neuspešna i sedma prodaja preostale imovine Agroživa

Prodaja imovine kompanije „Agroživ“ iz Žitišta u stečaju metodom neposredne pogodbe proglašena je neuspelom pošto nije uplaćen nijedan depozit, niti je položena bankarska garancija.

Prodaja je održana u organizaciji Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, Centar za stečaj Novi Sad, a kupcima su ponuđeni žigovi registrovani kod Zavoda za intelektualnu svojinu Srbije, čija je procenjena vrednost iznoslila nešto više od 106 miliona dinara, kao i poslovni prostor u sklopu zgrade lokalne samouprave u Žitištu procenjene vrednosti 42,6 miliona dinara, prenosi Beta.

Bila je to sedma po redu prodaja „Agroživa“ metodom neposredne pogodbe.

Nekada čuvena kompanija iz Žitišta, čiji je stopostotni vlasnik država, odlukom Privrednog suda u Zrenjaninu otišla je u stečaj 9. septembra 2016. godine.

AGROŽIV AD ŽITIŠTE – U STEČAJU

TOPOLOVAČKI PUT BB, 23210 Žitište , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
19.050,52 (2021)
Broj zaposlenih:
0 (2021)

U obrazloženju za otvaranje stečajnog postupka stoji da je Ministarstvo privrede navelo da nema zainteresovanih za privatizaciju Agroživa. Podseća se i da je zaključkom Vlade Srbije od 3. marta 2016. godine pokrenuta inicijativa za privatizaciju te kompanije.

 • VERA

  9.11.2022 #1 Author

  Sve je urađeno što je moglo ili se obara cena da bi se prodalo bid zašto.

  Odgovori

 • kaćica

  9.11.2022 #2 Author

  Sta ce biti sa ovom firmom na kraju

  Odgovori

 • GOCA BG

  10.11.2022 #3 Author

  Na kraju ce se prodati za male pare kao i sve…

  Odgovori

 • LUKA

  13.11.2022 #5 Author

  Samo obaraju cenu

  Odgovori

 • Jovana24

  21.12.2022 #6 Author

  Jedino ko moze da spasi Agroziv je cuveni Djordje Cvarkov, sa njegovim cverglanima… ali problem je sto ce se prodaja namestiti tamo nekoj tetki iz Kanade, primera radi…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...