Reorganizacija japanskog konglomerata

Rakuten Group spaja sve fintech usluge

NovacSvet

1.4.2024 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rakuten Group spaja sve fintech usluge Rakuten Group spaja sve fintech usluge
Rakuten Group planira integraciju svojih fintech poslovanja u jednu poslovnu diviziju, sa ciljem da ojača saradnju i privlačenje klijenata u različitim oblastima od online... Rakuten Group spaja sve fintech usluge

Rakuten Group planira integraciju svojih fintech poslovanja u jednu poslovnu diviziju, sa ciljem da ojača saradnju i privlačenje klijenata u različitim oblastima od online bankarstva i kreditnih kartica do hartija od vrednosti i osiguranja.

Rakuten Group i Rakuten Bank potpisale su memorandum o razumevanju o reorganizaciji, koji bi trebalo da stupi na snagu u oktobru, navode kompanije u saopštenju.

Rakuten Bank će nastaviti da se kotira na Tokijskoj berzi nakon integracije, dodali su.

Finansije matične kompanije, usredsređene na platformu za e-trgovinu Rakuten Ichiba, pretrpele su štetu od pokretanja mobilnog operatera 2020. godine, što je dovelo do operativnih gubitaka u 14 uzastopnih kvartala, piše Reuters.

Da bi generisao gotovinu, Rakuten je emitovao vlasnički kapital i dug i rasprodao imovinu. Takođe se prijavio za listing svog ogranka za trgovinu hartijama od vrednosti Rakuten Securities u julu 2023. godine, ali je to odloženo do sledećeg novembra, a Rakuten je umesto toga prodao 30 odsto udela u kompaniji Mizuho Financial Group.

Rakuten će razmotriti odustajanje od planova za listiranje Rakuten Securities nakon reorganizacije, saopštila je grupacija.

Rakuten Group je japanski tehnološki konglomerat osnovan 1997. godine. U njegovom vlasništvu je i društvena mreža Viber.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...