očekuju da će inflacija u americi u narednih 12 meseci biti tri odsto

Raspoloženje američkih potrošača na najnižem nivou za poslednja tri meseca

NovacSvet

16.3.2024 09:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Raspoloženje američkih potrošača na najnižem nivou za poslednja tri meseca Raspoloženje američkih potrošača na najnižem nivou za poslednja tri meseca
Raspoloženje potrošača u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u martu je, prema preliminarnim podacima, bilo na najnižem nivou za poslednja tri meseca, pokazali su objavljeni... Raspoloženje američkih potrošača na najnižem nivou za poslednja tri meseca

Raspoloženje potrošača u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u martu je, prema preliminarnim podacima, bilo na najnižem nivou za poslednja tri meseca, pokazali su objavljeni rezultati istraživanja Univerziteta u Mičigenu.

Vrednost indeksa koji meri raspoloženje potrošača u SAD je u martu pala sa februarskih 76,9 poena na 76,5 poena, objavio je pomenuti američki univezitet na svom sajtu, prenosi Mina, pozivajući se na Nezavisne novine.

„Raspoloženje je uprkos blagom padu stabilno i suštinski nepromijenjeno od januara“, navela je direktorka istraživanja potrošača Džoan Hsu.

Indikator kojim potrošači ocenjuju svoju trenutnu situaciju se nije promenio u odnosu na februar i njegova vrednost iznosi 79,4 poena, dok je podindeks kojim se mere očekivanja od budućnosti pao sa februarskih 75,2 poena na 74,6 poena.

Potrošači očekuju da će inflacija u SAD u narednih 12 meseci biti tri odsto, a prosečna petogodišnja inflacija 2,9 odsto, što su iste vrednosti kao u februaru, ocenio je Univerzitet u Mičigenu.

Konačni rezulati istraživanja o raspoloženju američkih potrošača u martu će biti objavljeni 28. marta.

Tagovi
NOVAC SAD SVET
 • SHALIMAR

  16.3.2024 #1 Author

  Nisu navikli na inflaciju,neka dodju malo kod nas da vide sta je inflacija i kako se lepo zivi…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.