Popularna društvena mreža ima 125 miliona korisnika u ovoj državi

TikTok preuzima najveću indonezijsku platformu za e-trgovinu  

InvesticijeNovacSvet

11.12.2023 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

TikTok preuzima najveću indonezijsku platformu za e-trgovinu   TikTok preuzima najveću indonezijsku platformu za e-trgovinu  
TikTok će preuzeti kontrolni udeo u jedinici za e-trgovinu najveće indonezijske tehnološke firme PT GoTo Gojek Tokopedia. Kako je saopšteno, partnerstvo će omogućiti da... TikTok preuzima najveću indonezijsku platformu za e-trgovinu  

TikTok će preuzeti kontrolni udeo u jedinici za e-trgovinu najveće indonezijske tehnološke firme PT GoTo Gojek Tokopedia. Kako je saopšteno, partnerstvo će omogućiti da popularna aplikacija za kratke video snimke uloži 1,5 milijardi dolara na duži rok, preneo je Wall Street Journal.

Dogovor je usledio nakon što je Indonezija u oktobru zabranila online kupovinu na platformama društvenih medija kako bi zaštitila manje trgovce i podatke korisnika, primoravši TikTok da zatvori svoju uslugu e-trgovine TikTok Shop.

Prema ugovoru, TikTok će kupiti 75,01 odsto GoTo-ove PT Tokopedije, najveće platforme za e-trgovinu u Indoneziji, za 840 miliona dolara i ubaciti TikTokov indonezijski posao u prošireni entitet Tokopedia.

„Strateško partnerstvo će započeti pilot periodom koji se sprovodi uz bliske konsultacije i nadzor od strane relevantnih regulatora“, navele su dve kompanije u zajedničkom saopštenju.

Mnogi od 270 miliona stanovnika Indonezije aktivni su korisnici društvenih medija, a TikTok ima 125 miliona korisnika u zemlji.

Tagovi
AZIJA NOVAC

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.