Grupacija ovim potezom očekuje uštedu i veću potražnju

TUI premešta trgovanje akcijama iz Londona na Frankfurtsku berzu

BerzaNovacSvet

9.4.2024 08:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

TUI premešta trgovanje akcijama iz Londona na Frankfurtsku berzu TUI premešta trgovanje akcijama iz Londona na Frankfurtsku berzu
Akcije najveće svetske turističke grupe TUI ponovo su kotirane na Frankfurtskoj berzi. „Frankfurt je ponovo naša berza“, rekao je izvršni direktor grupe Sebastijan Ebel... TUI premešta trgovanje akcijama iz Londona na Frankfurtsku berzu

Akcije najveće svetske turističke grupe TUI ponovo su kotirane na Frankfurtskoj berzi. „Frankfurt je ponovo naša berza“, rekao je izvršni direktor grupe Sebastijan Ebel (Sebastian Ebel), piše Seebiz. Kompanija je bila na listi u Londonu skoro deset godina.

Početna cena akcije iznosila je 7,73 evra. Akcije će nastaviti da kotiraju na Londonskoj berzi do juna, kada će tamo biti obustavljeno trgovanje. Samo 22 odsto trgovanja akcijama odvijalo se u Londonu 2023. godine.

Grupacija očekuje uštede zbog koncentracije u Frankfurtu i veće potražnje za njenim akcijama, a samim tim i rast cena akcija kao rezultat uključivanja u MDAX, nemački indeks za srednja preduzeća, kome se nada da će se ponovo pridružiti 24. juna.

Ovaj potez bi, takođe, trebalo da pomogne grupi da obezbedi uslove za prava EU na vazdušni saobraćaj u budućnosti.

EU zahteva da avio-kompanije kao što je grupa TUIfly, koja posluje unutar EU, budu u većinskom vlasništvu i kontrolisane od strane vlasnika EU. To će biti lakše obezbediti sa sedištem u Frankfurtu, kažu u kompaniji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...