Najnoviji izveštaj udruženja banaka Srbije

U novembru blagi rast zajmova stanovništva, a pad kredita privredi

BankeNovacSrbija

19.12.2022 13:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U novembru blagi rast zajmova stanovništva, a pad kredita privredi U novembru blagi rast zajmova stanovništva, a pad kredita privredi
Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika u Srbiji na kraju novembra ove godine iznosili su oko 3.341 milijardu dinara, što je približno kao i... U novembru blagi rast zajmova stanovništva, a pad kredita privredi

Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika u Srbiji na kraju novembra ove godine iznosili su oko 3.341 milijardu dinara, što je približno kao i prethodnog meseca, objavilo je Udruženje banaka Srbije.

Pozajmice privrede bile su oko 1.849 milijardi dinara i manje su za 0,3 odsto nego u oktobru, a preduzetnika oko 71,4 milijarde dinara, što je pad od 0,5 odsto, prenela je Beta.

Dug stanovništva bankama uvećan je 0,3 odsto, na oko 1.421 milijardu dinara.

Među kreditima stanovništva, gotovinski zajmovi u novembru bili su manji za 0,2 odsto nego u oktobru, potrošački su smanjeni 0,1 odsto, zajmovi za refinansiranje takođe su smanjeni 1,2 odsto, poljoprivredni krediti su uvećani 0,5 odsto, a stambeni 0,9 odsto.

U kašnjenju otplate na kraju novembra bilo je 2,8 ukupnih bankarskih pozajmica, koliko i u oktobru.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.