domaćim preduzećima biće na raspolaganju 400 miliona evra

Američki DFC potpisao ugovor sa četiri banke u Srbiji o garancijama za kredite privredi

PoslovanjePreduzetnikSrbija

13.12.2022 13:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Američki DFC potpisao ugovor sa četiri banke u Srbiji o garancijama za kredite privredi Američki DFC potpisao ugovor sa četiri banke u Srbiji o garancijama za kredite privredi
Američka razvojna finansijska korporacija DFC potpisala je danas ugovor o garantoj šemi sa četiri banke u Srbiji kojima će preduzećima biti omogućeno povlačenje kredita... Američki DFC potpisao ugovor sa četiri banke u Srbiji o garancijama za kredite privredi

Američka razvojna finansijska korporacija DFC potpisala je danas ugovor o garantoj šemi sa četiri banke u Srbiji kojima će preduzećima biti omogućeno povlačenje kredita ukupne vrednosti do 400 miliona dolara.

Ugovori su u Ministarstvu finansija Srbije potpisani sa Addiko bankom, Bankom Intesa, ProCredit i Raiffeisen bankom.

„Krediti će biti dostupni mikro, malim i srednjim preduzećima kojima je pomoć potrebna u poslovanju ili razvoju, sa posebnim fokusom na poljoprivredu, nerazvijene regione, održivi razvoj, start apove i kompanije koje vode žene“, rekao je ministar finansija Siniša Mali, prenela je agencija Beta.

Kako je precizirao, period otplate kredita biće od šest meseci do 10 godina.

Mali je dodao da će u prvoj fazi privredi biti na raspolaganju krediti ukupne vrednosti 272 miliona dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...