Naftna kompanija prijavila 32,6 milijardi dolara

U trećem kvartalu Saudi Aramco imao pad dobiti od 23 odsto međugodišnje

InvesticijeNovacSvet

7.11.2023 10:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U trećem kvartalu Saudi Aramco imao pad dobiti od 23 odsto međugodišnje U trećem kvartalu Saudi Aramco imao pad dobiti od 23 odsto međugodišnje
Saudijski državni naftni div Aramco objavio je pad neto dobiti od 23 odsto u trećem tromesečju, na 32,6 milijardi američkih dolara, što se može... U trećem kvartalu Saudi Aramco imao pad dobiti od 23 odsto međugodišnje

Saudijski državni naftni div Aramco objavio je pad neto dobiti od 23 odsto u trećem tromesečju, na 32,6 milijardi američkih dolara, što se može pripisati uticaju nižih cena sirove nafte i prodatih količina.

Rezultat neto dobiti u trećem tromesečju zabeležio je strmoglavi pad u odnosu na 42,4 milijarde u isto vreme prošle godine, ali je ipak nadmašio ranije procene analitičara od blizu 31,8 milijardi dolara, prenosi Mina.

Slobodni novčani tok za firmu smanjen je na 20,3 milijarde dolara, odnosno manje od polovine onoga koliko je iznosio u trećem kvartalu prošle godine od 45 milijardi dolara.

Aramco i dalje stoji pri tome da će isplatiti dividende od 29,4 milijarde dolara ulagačima i saudijskoj vladi, stoji u kompanijskom saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...