Lošiji rezultati posledica smanjenja cena nafte i gasa

OMV zabeležio oštar kvartalni pad prihoda i dobiti

EUNovac

1.11.2023 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

OMV zabeležio oštar kvartalni pad prihoda i dobiti OMV zabeležio oštar kvartalni pad prihoda i dobiti
Austrijska energetska kompanija OMV u trećem kvartalu ove godine u odnosu na isti period prošle godine pretrpela je pad prihoda od 45 odsto i... OMV zabeležio oštar kvartalni pad prihoda i dobiti

Austrijska energetska kompanija OMV u trećem kvartalu ove godine u odnosu na isti period prošle godine pretrpela je pad prihoda od 45 odsto i neto dobiti od 64 odsto.

Istovremeno, kompanija je najavila investiciju od više od 170 miliona evra u izgradnju fabrike za reciklažu u Nemačkoj, piše Seebiz.

U trećem kvartalu ove godine prihodi kompanije OMV dostigli su 9,5 milijardi evra, a neto dobit 431 milion evra. Korigovani operativni profit pao je za 62 odsto na 1,3 milijarde evra, objavila je austrijska novinska agencija APA.

Loši rezultati su rezultat činjenice da su cene nafte i gasa prošle godine bile rekordno visoke, dok su ove godine pale.

OMV će biti većinski vlasnik novog postrojenja za reciklažu, dok će ostatak biti u vlasništvu reciklažne kompanije Interzero, koja upravlja sa pet postrojenja za sortiranje lake ambalaže u Nemačkoj. Proizvodnja u novom pogonu u Valdurnu trebalo bi da počne 2026. godine i trebalo bi da zaposli oko 120 ljudi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.