kroz informacioni sistem "PIMIS" omogućen unos svih podataka

Vlada Srbije: Komisija za kapitalne investicije radiće na unapređenju pravnog okvira

InvesticijeNovacSrbija

9.6.2023 17:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Vlada Srbije: Komisija za kapitalne investicije radiće na unapređenju pravnog okvira Vlada Srbije: Komisija za kapitalne investicije radiće na unapređenju pravnog okvira
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je u petak na konstitutivnoj sednici republičke Komisije za kapitalne investicije da će akcenat rada u novom sazivu biti... Vlada Srbije: Komisija za kapitalne investicije radiće na unapređenju pravnog okvira

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je u petak na konstitutivnoj sednici republičke Komisije za kapitalne investicije da će akcenat rada u novom sazivu biti unapređenju pravnog okvira, jačanje ovlašćenja i uloge komisija za kapitalne investicije na lokalnom i pokrajinskom nivou, kao i na održivosti projekata i „zelenom“ budžetiranju.

Na sednici je, kako je saopšteno iz vlade, rečeno da je kroz informacioni sistem PIMIS, od juna ove godine, omogućen unos svih podataka, čime se obezbeđuje praćenje sprovođenja projekata u elektronskoj formi, a što će olakšati sagledavanje procesa realizacije i adekvatan monitoring.

Od ukupno 160 kapitalnih projekata koje Komisija prati, osam ih je realizovano, 32 su od posebnog značaja za Republiku Srbiju, u fazi implementacije je 94, dok je u fazi predimplementacije 58 projekata.

Ministarstvo finansija vodiće integrisanu bazu kapitalnih projekata u cilju praćenja njihove realizacije.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...