Presudama utvrđeno da je ulaganje u kriptovalutu špekulativne prirode

Vrhovni sud u Danskoj doneo odluku o oporezivanju prihoda od prodaje bitcoina

Hi-techNovacPorezi

30.3.2023 14:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Vrhovni sud u Danskoj doneo odluku o oporezivanju prihoda od prodaje bitcoina Vrhovni sud u Danskoj doneo odluku o oporezivanju prihoda od prodaje bitcoina
Vrhovni sud Danske presudio je da se dobit ostvarena prodajom bitcoina oporezuje prema dva osnova koji bi mogli izmeniti prioritete kada su ulaganja u... Vrhovni sud u Danskoj doneo odluku o oporezivanju prihoda od prodaje bitcoina

Vrhovni sud Danske presudio je da se dobit ostvarena prodajom bitcoina oporezuje prema dva osnova koji bi mogli izmeniti prioritete kada su ulaganja u kriptovalute u nordijskoj zemlji.

Presude, kojima je utvrđeno da je ulaganje u digitalnu valutu špekulativne prirode, podtvrdile su odluke nižih sudova, saopštio je u četvrtak Vrhovni sud u Kopenhagenu, piše Bloomberg.

„Vrhovni sud pretpostavlja da se bitcoin obično nabavlja samo sa ciljem da se proda i da se, u ograničenoj meri, da se koristi kao sredstvo plaćanja“, saopšteno je iz suda.

Jedan slučaj predstavljen sudu odnosio se na profit od prodaje bitcoina koji su kupljeni, dok se drugi odnosio na prodaju digitalne valute koja je nabavljena rudarenjem.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...