Kredit podignut kod Banke za razvoj Saveta Evrope

Zajam od 30 miliona evra za izgradnju novog zatvora u Kruševcu i paviljona u Sremskoj Mitrovici

NovacSrbija

2.6.2023 16:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Zajam od 30 miliona evra za izgradnju novog zatvora u Kruševcu i paviljona u Sremskoj Mitrovici Zajam od 30 miliona evra za izgradnju novog zatvora u Kruševcu i paviljona u Sremskoj Mitrovici
Vlada je parlamentu uputila predlog Zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma između Banke za razvoj Saveta Evrope i Srbije o projektom zajmu vrednom 30 miliona... Zajam od 30 miliona evra za izgradnju novog zatvora u Kruševcu i paviljona u Sremskoj Mitrovici

Vlada je parlamentu uputila predlog Zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma između Banke za razvoj Saveta Evrope i Srbije o projektom zajmu vrednom 30 miliona evra, za izgradnju novog kazneno-popravnog zavoda u Kruševcu i zatvorskog paviljona u Sremskoj Mitrovici.

Dokumentacija koja je sastavni deo predloga Zakona pokazuje da je ukupna vrednost projekta izgradnje novog zatvora i proširenja kapaciteta kaznionice u Sremskoj Mitrovici 42,25 miliona evra, odnosno da se kreditom finansira 71 odsto vrednosti projekta.

Izgradnja novog zatvora u Kruševcu, prema dostupnim podacima, koštaće ukupno 33 miliona evra, od kojih će se iz zajma obezbediti 24 miliona evra, iz budžeta Srbije 7,6 miliona evra dok će grad Kruševac obezbediti 1,4 miliona evra.

Radovi u kazneno – popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici koštaće ukupno 9 miliona evra.

Rasporedom radova planirano je da počnu tokom ove a da se okončaju u 2025. godini, a kao datum zaključenja zajma naveden je 31. mart 2026. godine.

Novac za sprovođenje projekta izgradnje zatvora u Kruševcu i novog paviljona u Sremskoj Mitrovici povlačiće se po tranšama.

U pratećoj dokumentaciji je istaknuto da će se tokom sprovođenja projekta primenjivati Evropska zatvorska pravila, koja podrazumevaju obezbeđenje adekvatnih uslova za život zatvorenicima, odnosno za rad čuvara i drugih zaposlenih.

 • DUSAN

  2.6.2023 #1 Author

  Zatvorenici da rade i zarade da se prave zatvori a ne poreski obveznici. A kriminal u opadanju, nikada bezbednija država nije bila….tako se priča….

  Odgovori

 • gagica

  4.6.2023 #4 Author

  Pa sta cemo nema mesta

  Odgovori

 • HRKALOVICKA

  4.6.2023 #5 Author

  Mora se obezbediti dovoljno mesta za sve

  Odgovori

 • SHALIMAR

  4.6.2023 #6 Author

  Nemamo ih gde vise,mora da se izgrade jos minimum tri…

  Odgovori

 • CIGI

  4.6.2023 #7 Author

  I to ce biti malo

  Odgovori

 • DUCA

  4.6.2023 #8 Author

  Moramo da podignemo kredit za izgradnju zatvora? Očigledno nema mesta za toliko kriminalac…

  Odgovori

 • IV

  4.6.2023 #9 Author

  Sada zajam i za zatvor, pa lepo…

  Odgovori

 • ELLA

  5.6.2023 #10 Author

  Kaže vlast samo napredno, samo nek se gradi
  Spremaju sebi bolje uslove u novoj kuci

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...