Od 1. juna usluge dostupne samo preko naloga portala za eid

Počela primena elektronskih identifikacija za usluge APR

InovacijePoslovanje

16.1.2023 17:16 Autor: Ljiljana Begović 2

Počela primena elektronskih identifikacija za usluge APR Počela primena elektronskih identifikacija za usluge APR
Pristup elektronskim uslugama Agencije za privredne registre (APR) omogućen je korisnicima od 16. januara putem naloga sa Portala za elektronsku identifikaciju (eid.gov.rs). Novi korisnici,... Počela primena elektronskih identifikacija za usluge APR

Pristup elektronskim uslugama Agencije za privredne registre (APR) omogućen je korisnicima od 16. januara putem naloga sa Portala za elektronsku identifikaciju (eid.gov.rs).

Novi korisnici, koji žele da koriste elektronske usluge dostupne na portalu APR-a, a koji do sada nisu imali korisničke naloge, potrebno je da se registruju. Zatim se mogu prijaviti na portal APR-a putem naloga sa Portala eid.gov.rs.

Postojeći korisnici elektronskih usluga moći će da koriste svoje trenutne naloge na sistemu APR-a najkasnije do 1. juna 2023. godine. Nakon toga, usluge će biti dostupne isključivo prijavljivanjem na portal APR-a putem naloga sa Portala eid.gov.rs.

„Sa implementacijom elektronskih servisa Кancelarije za IT i eUpravu želimo da obezbedimo njihovu masovniju primenu u privredi i da obezbedimo sigurniji način čuvanja podataka naših korisnika”, rekao je direktor Agencije za privredne registre Milan Lučić.

Privrednicima se trenutno pružaju elektronske usluge sastavljanja i dostavljanja finansijskih izveštaja, a Agencija odgovora i za efikasno funkcionisanje informacionog sistema za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola.

APR
Foto: APR

Elektronski se takođe može registrovati osnivanje društva sa ograničenom odgovornošću i preduzetnika, evidentirati stvarni vlasnici i podnositi sve vrste prijava za registraciju finansijskog lizinga, založnog prava i ponuđača, a u toku ove godine biće puštene u rad i nove eUsluge.

„Veoma je važno što je još jedna institucija omogućila pristup uslugama preko jedinstvenog Portala za elektronsku identifikaciju eid.gov.rs. Sa jedinstvenim korisničkim eID nalogom, privrednicima i građanima je omogućen pristup ne samo svim elektronskim uslugama APR-a, već i ostalim uslugama eUprave euprava.gov.rs, Portala lokalnih poreskih administracija lpa.gov.rs, Portala eZdravlje e-zdravlje.gov.rs, Moj es Dnevnik moj.esdnevnik.rs, eFaktura efaktura.mfin.gov.rs i Moja prva plata mojaprvaplata.gov.rs“, rekao je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Dodao je da očekuje da će i ostale državne institucije, pre svega Poreska uprava Republike Srbije i Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja, koje pružaju neke elektronske usluge građanima ili privredi, u narednom periodu takođe preći na ovaj vid prijave.

 • TATJANA

  17.1.2023 #1 Author

  Sto se mora, nije teško, a sigurno će sve prijave biti olakšane na ovaj nacin

  Odgovori

 • Dunja5

  17.1.2023 #2 Author

  Bice lakse

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...