Inženjer Željko Knezović iz firme Sijenit za Biznis.rs

Kvalitetna tehnička izrada dokumentacije u BiH veoma važna za uspešno poslovanje u rudarstvu

BiznisFirme u fokusuInfrastrukturaPoslovanjePreduzetnikU fokusu

28.2.2021 15:56 Autor: Julijana Vincan 0

Kvalitetna tehnička izrada dokumentacije u BiH veoma važna za uspešno poslovanje u rudarstvu Kvalitetna tehnička izrada dokumentacije u BiH veoma važna za uspešno poslovanje u rudarstvu
Bosna i Hercegovina obiluje ogromnim rudnim bogatstvom. Rudarstvo u ovoj zemlji veoma je stara privredna grana, gde se sa rudarenjem i metalurgijom počelo u... Kvalitetna tehnička izrada dokumentacije u BiH veoma važna za uspešno poslovanje u rudarstvu

Bosna i Hercegovina obiluje ogromnim rudnim bogatstvom. Rudarstvo u ovoj zemlji veoma je stara privredna grana, gde se sa rudarenjem i metalurgijom počelo u metalnom dobu, a posebno u bakarnom i gvozdenom. Od prvog milenijuma stare ere, pa do danas, na teritoriji BiH istražuju se i vade rude i otvaraju rudnici.

Uzevši to u obzir, ne čudi da postoji i velika potreba za adekvatnim vođenjem dokumentacije u ovoj važnoj oblasti privrede. Tako je Željko Knezović, radeći u rudarstvu od 1985. godine i stekavši ogromno iskustvo, 2007. godine registrovao firmu, kako bi olakšao svima koji se ovim poslom bave na području BiH.

„Sijenit je jedina firma u Posušju koja se bavi izradom tehničke dokumentacije u rudarstvu. Svi me znaju po tome, tako da sam veoma ponosan na veliko iskustvo i preciznost koju negujemo u radu. Naši klijenti su rudarske firme, kamenolomi, rudnici, firme za miniranje, a naše usluge podrazumevaju istraživanje i projektovanje, elaborate po specifikaciji, kategorizaciji i proračunu zaliha. Trenutno nas je dvoje zaposlenih, i oboje smo inženjeri geologije i rudarstva“, istakao je dipl. ing. rud. Knezović za Biznis.rs.

Rudarstvo
Foto: Sijenit

Dodao je da u poslovanju ne osete neke veće poteškoće usled korona krize, kao i da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera. Kako kaže, veoma su zadovoljni poslovanjem i trude se da ispoštuju sve rokove na vreme.

Izrada tehničke dokumentacije u rudarstvu jeste primarna delatnost Sijenita, ali bave se i tehničkim savetovanjem i nadzorom, što podrazumeva da, kada su proizvođači dužni da rade po projektu, oni daju smernice i vrše nadzor nad radovima, kako bi sve bilo obavljeno kako treba.

Rudarstvo
Foto: Sijenit

Kako je rudarstvo u BiH veoma razvijena privredna grana, jasna i potreba postojanja upravo ovakvih uspešnih kompanija koje se bave adekvatnom izradom dokumentacije u rudarstvu, kakva je Sijenit, koja je ponosni nosilac AA+ bonitetne ocene. Ta ocena predstavlja veoma visoku kreditnu sposobnost i izuzetno nizak kreditni rizik, a AA+ stoji rame uz rame uz najvišu ocenu, što znači da je kompanija pouzdana i stabilna.

„Prema našem desetogodišnjem iskustvu, bonitetna ocena AA+ u više od 67 odsto slučajeva u sledećem godišnjem prikazu prelazi u AAA bonitetnu ocenu. Do toga dolazi jer se povećani rashodi sa neophodne vremenske distance pokazuju kao trenutni, a tendencija rasta kao konstanta. Saradnja sa AA+ kompanijom daleko je od zone rizika, jer ova bonitetna ocena potvrđuje visoke standarde uspešnog poslovanja i visok nivo kreditne sposobnosti“, objašnjeno je u bonitetnoj kući CompanyWall.

SIJENIT d.o.o. Posušje

Stjepana Tomaševića 14, 88240 POSUŠJE, Bosna

Poslovni prihodi (EUR):
18.050 (2019)
Broj zaposlenih:
(2019)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...