Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Oglasi za posao koji se retko pojavljuju

Najatraktivniji konkursi za direktorske pozicije u regionu

BiznisBolji posaoFirme u fokusuPoslovanjePreduzetnikU fokusu

10.6.2021 10:08 Autor: Julijana Vincan 0

Najatraktivniji konkursi za direktorske pozicije u regionu Najatraktivniji konkursi za direktorske pozicije u regionu
Vodeći se podacima sajtova za zapošljavanje iz regiona, izdvojili smo nekoliko istaknutijih oglasa za posao koji se tiču upravljačkih i direktorskih pozicija. Ukupan broj... Najatraktivniji konkursi za direktorske pozicije u regionu

Vodeći se podacima sajtova za zapošljavanje iz regiona, izdvojili smo nekoliko istaknutijih oglasa za posao koji se tiču upravljačkih i direktorskih pozicija.

Ukupan broj oglasa na sajtu za zapošljavanje Poslovi Infostud u sredu je bio 4.089, a od toga je 161 za rad od kuće, pokazuju podaci dostavljeni našoj redakciji. U periodu od 2. do 9. juna postavljeno je 1.216 novih konkursa za posao, od kojih se 31 odnosi na rad od kuće.

Kada je u pitanju broj novopostavljenih oglasa, u pomenutih sedam dana, najviše konkursa ima u oblasti trgovine/prodaje (692) i IT sektoru (606), dok ostale kategorije imaju nešto manje – mašinstvo (348), ugostiteljstvo (302) i elektrotehnika (275).

Kada je reč o direktorskim pozicijama, iz raznolikih oblasti i različitih nivoa odgovornosti, na regionalnim sajtovima za zapošljavanje trenutno ima nekoliko oglasa za posao za direktorske pozicije, koji su se posebno izdvojili, a postavljeni su u periodu od 2. do 9. juna.

Izvršni direktor/ka u Zagrebu

Portal Poslovi.hr traži izvršnog direktora za upravljanje i zastupanje energetske kompanije, ali nije navedeno koja je tačno firma u pitanju.

U konkursu je navedeno da se traži neko za kompletno upravljanje preduzećem, održavanje kontakta sa kupcima, mapiranje energetskog tržišta, zatim sprovođenje postupka licenciranja planova energetskog inženjerstva, organizaciju i upravljanje tenderima i pripremanje ugovora.

Od posebnih pogodnosti ističe se mogućnost dugoročnog zaposlenja, na neodređeno. Od kandidata se očekuje da ima završen fakultet tehničkog usmerenja, veštinu i iskustvo vođenja i upravljanja firmom, konverzacijski nivo engleskog ili mađarskog jezika, kao i iskustvo u obavljanju delatnosti energetskog sektora, ali i iskustvo u građevinskim i investicionim delatnostima i poznavanje prava.

Rok prijave je 18. jun putem pomenutog sajta, na engleskom jeziku.

Direktor/ka prodaje u Beogradu

Kompanija Elektrosistemi MB iz Beograda, uvoznik brenda WAGO, kako je navedeno u oglasu za posao, zbog povećanog obima poslovanja u potrazi je za novim zaposlenima. Poslodavac traži kandidata za direktora prodaje, koji ima VSS i najmanje pet godina iskustva u radu na projektima i tenderima, zatim poznavanje tržišta i ima dobru poslovnu komunikaciju.

Redovni izveštaji vezani za kontrolu i poboljšanje plasmana robe, vođenje i kontrola prodavaca u kompaniji, projektovanje marketinških aktivnosti usmerenih na unapređenje prodaje i ostvarenje definisanih prodajnih ciljeva, neki su od neophodnih znanja i kvalifikacija za ovaj posao.

Poslodavac nudi, kako je istaknuto, perspektivnu i odgovornu poziciju i mogućnost profesionalnog napredovanja, kao i stimulativna primanja (osnovna zarada + bonus) prema ostvarenim rezultatima.

Rok za prijavljivanje je 7. jul, putem Infostuda.

bogataši
Foto: Rawpixel

Direktor predstavništva u Sarajevu

Kompanija TÜV SÜD Sava iz Ljubljane raspisala je konkurs za direktora filijale u Sarajevu. Na tom radnom mestu od budućeg zaposlenog poslodavac očekuje da vodi i razvija predstavništvo firme, komunicira sa klijentima i saradnicima, i još mnogo sličnih zaduženja.

Neophodno je univerzitetsko obrazovanje, gde se prednost daje fakultetima tehničkog usmerenja, kao i najmanje 10 godina iskustva u firmama koje se bave proizvodnjom ili firmama koje imaju sličnu ili istu delatnost kao pomenuta kompanija. Očekuje se da kandidat ima i iskustvo u vođenju i koordinaciji aktivnosti (manje) grupe, sposobnost funkcioniranja u timu i tome slično. Aktivno znanje engleskog jezika se očekuje, dok je poznavanje njemačkog jezika prednost.

Prijave za ovu poziciju su otvorene do 4. juna, a oglas se nalazi na sajtu Mojposao.ba.

Direktor pogona u Gruziji

Iako nije u pitanju posao unutar regiona, oglas za posao u gradu Kutaisi u Gruziji, otvoren je i za kandidate iz Srbije i može se naći na portalu Poslovi Infostud. Plata za ovaj, kako se čini, izuzetno odgovoran posao, kako je napisano u oglasu, na godišnjem nivou je od 140.000 do 170.000 evra.

„Francuska grupa, u porodičnom vlasništvu, lider u građevinskoj opremi za grejanje, ventilaciju, klimatizaciju, naseljena četiri godine u Gruziji, traži svog direktora pogona u Kutaisiju u Gruziji. Postrojenje ima 170 zaposlenih (Gruzija, Francuska, Ukrajina, Egipat) i proizvođače električnih bojlera za regionalna tržišta (Gruzija, Azerbejdžan, Poljska, Rumunija, Ukrajina) i zemlje zapadne Evrope“, piše u konkursu za rukovodioca postrojenja.

Poslodavac traži inženjera (mehanika, elektrotehnika, hemija, termodinamika), koji ima završene master studije iz poslovne administracije i upravljanja profitnim centrom. Očekivano iskustvo je od 10 do 15 u industriji grejanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC), a radno iskustvo u Evropi je velika prednost, kao i spremnost na rad u internacionalnom okruženju.

Osim osnovne naknade, dobijaju se i bonus za preseljenje, troškovi stanovanja, troškovi obrazovanja dece, kurs jezika, službeni automobil, naknada i beneficije.

Rok prijave je za ovaj posao je 3. jul.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...