izložba u naučno-tehnološkom parku u beogradu

Inovativna rešenja srpskih i švajcarskih kompanija u oblasti zaštite životne sredine

EkologijaHi-techLifestyleU fokusu

22.9.2021 17:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Inovativna rešenja srpskih i švajcarskih kompanija u oblasti zaštite životne sredine Inovativna rešenja srpskih i švajcarskih kompanija u oblasti zaštite životne sredine
U Naučno-tehnološkom parku Beograd (NTP Beograd) u sredu je otvorena izložba „Može li tehnologija spasiti svet“ na kojoj je predstavljeno više od 30 rešenja... Inovativna rešenja srpskih i švajcarskih kompanija u oblasti zaštite životne sredine

U Naučno-tehnološkom parku Beograd (NTP Beograd) u sredu je otvorena izložba „Može li tehnologija spasiti svet“ na kojoj je predstavljeno više od 30 rešenja u oblasti čistih tehnologija (clean-tech) koja razvijaju srpski i švajcarski startapi i rastuće kompanije.

Rešavajući izazove u pogledu zaštite životne sredine, ove inovativne kompanije razvile su tehnološka rešenja koja doprinose ublažavanju klimatskih promena i izazova u očuvanju planete Zemlje, navodi se u saopštenju.

Izložba će od 22. do 28. septembra biti otvorena za sve posetioce zainteresovane da pogledaju inovacije koje doprinose izgradnji održivijeg sveta.

Izložbu organizuje Ambasada Švajcarske Konfederacije u saradnji sa lokalnim partnerima: Naučno-tehnološkim parkom Beograd, Privrednom komorom Srbije, Švajcarsko-srpskom privrednom komorom i Ministarstvom za trgovinu, turizam i telekomunikacije. Cilj je da se pokrene i ubrza saradnja među ključnim akterima dve zemlje na polju zelene ekonomije i skrene pažnja na inovativna tehnološka rešenja srpskih i švajcarskih kompanija.

Izložba je posvećena postizanju ciljeva Agende Ujedinjenih nacija za održivi razvoj do 2030. godine, kako bi se postigao održivi ekonomski rast i zaštitili životnu sredinu, navodi se u saopštenju.

„Nakon današnjeg dana trebalo bi da bude jasno da Švajcarska i Srbija mogu i moraju dati svoj doprinos postizanju tog cilja – rekao je rukovodilac sektora bilateralnih ekonomskih odnosa u Državnom sekretarijatu za ekonomske odnose Švajcarske (SECO), Ervin Bolinger (Erwin Bollinger).

Otvaranje izložbe bila je i prilika za umrežavanje srpskih i švajcarskih inovativnih kompanija, koje su razmotrile mogućnosti za dalju saradnju i zajedničke projekte.

  • MARKO7

    6.11.2022 #1 Author

    Pa samo neka ih zaštite biće bolje mnogo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...