U domaćoj ponudi će se naći smrznuto voće i povrće, niskokalorični džemovi, voćni namazi...

PKS i RAS vode 29 kompanija u Pariz na sajam prehrane

ManifestacijeU fokusu

14.10.2022 16:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

PKS i RAS vode 29 kompanija u Pariz na sajam prehrane PKS i RAS vode 29 kompanija u Pariz na sajam prehrane
Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) organizuju učešće domaćih kompanija na jednoj od najvećih međunarodnih sajamskih manifestacija prehrambene industrije SIAL, koja... PKS i RAS vode 29 kompanija u Pariz na sajam prehrane

Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) organizuju učešće domaćih kompanija na jednoj od najvećih međunarodnih sajamskih manifestacija prehrambene industrije SIAL, koja se od 15. do 19. oktobra održava u Parizu.

SIAL se organizuje svake druge godine, a nakon pauze od četiri godine zbog pandemije korona virusa, na ovoj svetskoj smotri predstaviće se više od 7.200 izlagača iz 119 zemalja sa više od 400.000 kvalitetnih proizvoda, saopšteno je iz PKS-a.

Proizvodni i izvozni potencijal srpskih kompanija biće predstavljeni u okviru dva nacionalna paviljona. U hali „Nacionalnih ekspozicija i regiona sveta“ biće promovisani gotovi proizvodi, dok će u Specijalizovanoj hali biti smrznuti proizvodi.

Tržište Francuske sa oko 67 miliona stanovnika, osim velikog potencijala, za srpske privrednike predstavlja i svojevrstan iskorak u zemlje Severne Afrike. Bivše francuske kolonije, zemlje Magreba i dalje su, ističu iz PKS-a, tradicionalno trgovačkim vezama usmerene ka francuskom tržištu.

Očekuje se da će raznovrsna ponuda srpskih proizvoda, smrznuto voće i povrće, niskokalorični džemovi, voćni namazi sa 100 odsto voćem, granole, zamenska mleka, hladno ceđeni sokovi, med, sušeno i čokoladirano voće, privući veliki broj posetilaca, kupaca i poslovnih partnera. Veliko interesovanje potencijalnih kupaca, kako se navodi, očekuje se i za konditorske proizvode iz Srbije, dečiju hranu, proizvode od tartufa i druge.

Tradicijom dugom skoro pola veka SIAL predstavlja vodeću poslovnu platformu tokom koje proizvođači i izvoznici dogovaraju poslove sa trgovcima, kupcima, uvoznicima, distributerima, ekspertima najvećih svetskih maloprodajnih trgovinskih lanaca i predstavnicima HoReCa sektora (Hotel/Restaurant/Cafe Manager).

SIAL je međunarodni poslovni hab za promociju inovativnih rešenja i proizvoda, tehnologija proizvodnje i pakovanja, kao i specijalizovanih segmenata prehrane.

Sajam promoviše više tematskih celina u okviru deset izložbenih paviljona: nacionalni paviljoni i regioni sveta, gotova hrana, smrznuta hrana, mlečni proizvodi, voće i povrće, meso i riba, konditorski proizvodi, dugotrajni proizvodi, piće, organska hrana.

Najavljeno je da se očekuje se više od 300.000 stručnih posetilaca, od čega 73 odsto međunarodnih.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...