Dom zdravlja Fojnica primer dobre prakse

Zdravlje stanovništva stub stabilnosti i preduslov za uspešno društvo

Firme u fokusuLifestyleU fokusuZdravlje

19.2.2021 15:56 Autor: Julijana Vincan 0

Zdravlje stanovništva stub stabilnosti i preduslov za uspešno društvo Zdravlje stanovništva stub stabilnosti i preduslov za uspešno društvo
O važnosti javnog zdravlja dosta se pričalo i ranije, ali pandemija korona virusa na teži način je pokazala u kojoj meri je bitno zdravlje... Zdravlje stanovništva stub stabilnosti i preduslov za uspešno društvo

O važnosti javnog zdravlja dosta se pričalo i ranije, ali pandemija korona virusa na teži način je pokazala u kojoj meri je bitno zdravlje stanovništva. Korona kriza naučila nas je koliki je značaj preventive u zdravstvu, jer većina onih koji su se u prethodnih godinu dana zarazili, a nisu imali prateće bolesti, uglavnom su se uspešno izborili sa bolešću Covid-19.

Kolektivu JU Doma zdravlja Fojnica ova godina donela je dosta izazova, kao i većini onih koji se bave poslovanjem u zdravstvu. Epidemiološke mere postale su neizbežan segment u svakodnevnom radu, koji su oni uspešno inkorporirali i profesionalno primenili.

„Primarna delatnost našeg Doma zdravlja jeste opšta primarna zaštita zdravlja, a imamo: higijensko-epidemiološku službu, zdravstvenu zaštitu zuba, zaštitu trudnica, laboratorijsku dijagnostiku, ultrazvuk, kao i zdravstvenu zaštitu sportista. Zadovoljni smo brojem zaposlenih, kojih ima oko 50, i svi se pridržavaju svih epidemioloških mera bez izuzetka, kao i EU standarda“, izjavila je direktorica Zijada Salihagić.

Dom zdravlja Fojnica
Foto: Dom zdravlja Fojnica

Pomenuta Javna zdravstvena ustanova ima kontinuitet u neprekidnom radu još od 1961. godine, a osnovana je 1963. godine kao Dom zdravlja “Milan Ćup” Fojnica. Odlukom o osnivanju Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Fojnica, spajanjem Domova zdravlja 1995. godine, ova ustanova nastavlja kontinuitet u cilju pružanja primarne zdravstvene zaštite i dela specijalističko konsultativne zdravstvene zaštite na području Opštine Fojnica.

„Kao deo Doma zdravlja Fojnica, radi približavanja zdravstvene zaštite pacijentu, formiraju se ambulante za porodično lečenje prema potrebi, odnosno, ogranci za područja: Prokos, Gojevići, Dusina, Pridola, kao i druga mesta za koje se ukaže opravdanost“, ističu u ovoj ustanovi, pokazavši time spremnost da se i šire u skladu sa potrebama stanovništva, koje stavljaju na prvo mesto.

Dom zdravlja Fojnica
Foto: Dom zdravlja Fojnica

Ova Javna zdravstvena ustanova osim toga što pruža vrhunsku zdravstvenu negu svojim pacijentima, takođe nosi i AA+ bonitetnu ocenu, što u poslovnom smislu predstavlja veoma visoku kreditnu sposobnost i izuzetno nizak kreditni rizik. Naime, ova bonitetna ocena stoji rame uz rame uz najvišu ocenu, što znači da je preduzeće pouzdano i stabilno.

„Prema našem desetogodišnjem iskustvu, bonitetna ocena AA+ u više od 67 odsto slučajeva u sledećem godišnjem prikazu prelazi u AAA bonitetnu ocenu. Do toga dolazi jer se povećani rashodi sa neophodne vremenske distance pokazuju kao trenutni, a tendencija rasta kao konstanta. Saradnja sa AA+ kompanijom daleko je od zone rizika, jer ova bonitetna ocena potvrđuje visoke standarde uspešnog poslovanja i visok nivo kreditne sposobnosti“, objašnjeno je u bonitetnoj kući CompanyWall.

J.U. Dom zdravlja Fojnica

Bolnička ulica 8, 89247 FOJNICA, Bosna

Poslovni prihodi (EUR):
2.112.817 (2019)
Broj zaposlenih:
56 (2019)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...