Zbog izgubljenog sudskog spora sa vladom u Rimu

Airbnb će platiti 576 miliona evra neizmirenog poreza u Italiji

EUVesti

13.12.2023 15:22 Autor: Vladimir Jokanović 1

Airbnb će platiti 576 miliona evra neizmirenog poreza u Italiji Airbnb će platiti 576 miliona evra neizmirenog poreza u Italiji
Platforma za iznajmljivanje smeštaja za odmor Airbnb saopštila je u sredu da će platiti 576 miliona evra italijanskoj agenciji za prihode za regulisanje neizmirenih... Airbnb će platiti 576 miliona evra neizmirenog poreza u Italiji

Platforma za iznajmljivanje smeštaja za odmor Airbnb saopštila je u sredu da će platiti 576 miliona evra italijanskoj agenciji za prihode za regulisanje neizmirenih obaveza poreza na prihod domaćina za poreske godine od 2017. do 2021.

Airbnb nije priznao nikakvu odgovornost kao deo poravnanja, koje nije uključivalo procene za 2022. i 2023. godinu i iznose za koje bi mogli biti „materijalni“, navela je kompanija u regulatornom podnesku, prenosi Reuters. Kompanija je saopštila da ne želi da naplati povrat sume od svojih domaćina.

Prošlog meseca, sud u Italiji naložio je zaplenu 779,5 miliona evra iz evropskog sedišta kompanije Airbnb u Irskoj, zbog navodne utaje poreza.

Poreska istraga bila je povezana sa navodnim propustom kompanije Airbnb da zadrži 21 odsto prihoda od zakupnine stanodavca i da ga isplati italijanskim poreskim vlastima, kako to predviđa zakon iz 2017. godine, saopštilo je prošlog meseca tužilaštvo u Milanu.

Airbnb je pokušao da ospori zakon iz 2017. na koji su se pozvali tužioci pred Sudom pravde u EU, ali bez uspeha. Italijanska vlada planira suzbijanje utaje poreza na kratkoročne zakupnine i želi da poveća poreze sa 21 na 26 odsto za vlasnike više nekretnina za kratkoročni zakup.

  • Maky

    14.1.2024 #1 Author

    To je veliki neizmireni porez…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...