mali i hil o ekonomskim temama

Američki ambasador poručio da su revolucionarni projekti budućnost Srbije

SrbijaVesti

23.8.2023 17:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Američki ambasador poručio da su revolucionarni projekti budućnost Srbije Američki ambasador poručio da su revolucionarni projekti budućnost Srbije
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se u sredu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom. Mali je istakao da je... Američki ambasador poručio da su revolucionarni projekti budućnost Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se u sredu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom.

Mali je istakao da je zadovoljan finansijskim rezultatima koje Srbija beleži u godini koja je obeležena ekonomskim globalnim pritiscima.

„Do sada imamo veće prihode od planiranih, predstoji nam rebalans budžeta, nakon koga ćemo dalje raspoređivati novac po prioritetima. To su svakako veliki infastrukturni projekti koje smo započeli i koje planiramo, ali i subvencije poljoprivrednicima, kao i izdvajanja za retke bolesti i lečenje u inostranstvu“, rekao je Mali u Ministarstvu finansija.

On je razgovarao sa ambasadorom Hilom o trenutno akteulnim radovima, poput izgradnje Moravskog koridora, na kome rade upravo američke firme, o planovima za izgradnju tunela kroz centar Beograda, obilaznice oko Kragujevca, deonice Zrenjanin – Novi Sad i drugih.

„Prihodi budžeta su premašili naša očekivanja tako da ćemo rebalansom nastaviti finansiranje tih važnih projekata“, rekao je Mali.

Hil je čestitao na svemu do sada postignutom uz reči da Srbija ostvaruje odlične rezultate, uz poseban osvrt na uspeh Srbije u dobijanju organizacije specijalizovane međunarodne izložbe EXPO 2027.

„Budućnost Srbije jesu veliki revolucionarni projekti“, poručio je Hil.

U prvih šest meseci 2023. ukupna robna razmena dve zemlje iznosi 568,8 miliona dolara, pri čemu je izvoz iznosio 275,3 miliona a uvoz 292,9 miliona dolara.

Srbija i SAD su uspostavile diplomatske odnose 1881. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.