Intervencija Stejt departmenta urodila plodom

Američki avio-prevoznici dobili dozvolu za preletanje teritorije Rusije

SvetU fokusuVesti

29.10.2021 11:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Američki avio-prevoznici dobili dozvolu za preletanje teritorije Rusije Američki avio-prevoznici dobili dozvolu za preletanje teritorije Rusije
Iz američkog Stejt departmenta saopšteno je da je ruska vlada odobrila određeni broj zahteva američkih avio-prevoznika za prelet, ali neke teretne i putničke avio-kompanije... Američki avio-prevoznici dobili dozvolu za preletanje teritorije Rusije

Iz američkog Stejt departmenta saopšteno je da je ruska vlada odobrila određeni broj zahteva američkih avio-prevoznika za prelet, ali neke teretne i putničke avio-kompanije traže i dodatne letove.

Ovog meseca trgovinska organizacija koja predstavlja glavne američke putničke i kargo prevoznike zatražila je od Stejt departmenta da hitno odgovori na potrebe avio-kompanija i da se obezbede prava nadletanja ruskog vazdušnog prostora, piše Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Kompanija Airlines for America, koja predstavlja American Airlines, Delta Airlines, United Airlines i druge kompanije, u pismu 14. oktobra zatražila je od državnog sekretara Entonija Blinkena (Antony Blinken) da interveniše, upozoravajući da bi bez takve akcije njihovo poslovanje bilo neefikasno i opterećeno dodatnim troškovima, što bi moglo da ih primora da obustave neke letove i ugrozi njihovu tržišnu poziciju.

Zvaničnici Stejt departmenta su potvrdili da su primili pismo i saopštili u četvrtak da je Rusija odobrila zahteve američkih prevoznika za letove prošle nedelje. Osim toga, oni su izjavili da se nastavljaju razgovori sa nadležnim ruskim vlastima kako bi se obezbedile dodatne mogućnosti u vazdušnim uslugama za američke prevoznike, ali je ministarstvo odbilo da kaže koliko je preleta tačno odobreno.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...