Dow Jones se vratio u pozitivno područje

Američki berzanski indeksi gotovo nepromenjeni

BerzaInvesticijeNovacSvetVesti

26.1.2023 11:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Američki berzanski indeksi gotovo nepromenjeni Američki berzanski indeksi gotovo nepromenjeni
Berzanski indeksi na američkom tržištu ostali su gotovo nepromenjeni, jer investitori nisu bili impresionirani poslovnim rezultatima kompanija, iako je većina njih ostvarila veće zarade... Američki berzanski indeksi gotovo nepromenjeni

Berzanski indeksi na američkom tržištu ostali su gotovo nepromenjeni, jer investitori nisu bili impresionirani poslovnim rezultatima kompanija, iako je većina njih ostvarila veće zarade nego što se očekivalo.

Dow Jones indeks je u sredu zabeležio rast od 0,03 odsto, na 33.743 boda, dok je S&P 500 izgubio 0,02 odsto vrednosti, pa je na nivou od 4.016 bodova. Nasdaq indeks je pao 0,18 odsto, na 11.313 bodova.

Veći deo dana ovi indeksi su se kretali u negativnom području da bi pred sam kraj trgovanja smanjili gubitke, pri čemu je Dow Jones uspeo da se vrati u pozitivno područje, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Hrportfolio.

Oprez ulagača posledica je poslovnih rezultata kompanija koje su pod pritiskom zbog visoke inflacije i usporavanja rasta ekonomije.

Izveštaje je dosad objavilo 95 kompanija iz sastava S&P 500 indeksa, od čega ih je 67 odsto zabeležilo veću dobit nego što se očekivalo.

Analitičari procenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u četvrtom kvartalu prošle godine pale tri odsto u odnosu na isti period godinu dana ranije, dok se još početkom godine očekivao pad zarada od 1,6 odsto.

Na evropskim berzama se takođe trgovalo oprezno. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,16 odsto, na 7.744 boda, dok je frankfurtski DAX skliznuo 0,08 odsto, na 15.081 bod, a pariski CAC 0,09 odsto, na 7.043 boda.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...