postoji stalna zabrinutost zbog inflacije

Američki uslužni sektor raste 11. mesec zaredom

SvetVesti

6.12.2023 16:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Američki uslužni sektor raste 11. mesec zaredom Američki uslužni sektor raste 11. mesec zaredom
Ekonomska aktivnost u američkom uslužnom sektoru porasla je u novembru 11. mesec zaredom, navodi se u izveštaju Instituta za upravljanje snabdevanjem (ISM). ISM-ov indeks... Američki uslužni sektor raste 11. mesec zaredom

Ekonomska aktivnost u američkom uslužnom sektoru porasla je u novembru 11. mesec zaredom, navodi se u izveštaju Instituta za upravljanje snabdevanjem (ISM).

ISM-ov indeks menadžera nabavke (PMI), poznat i kao ISM usluga PMI, dostigao je 52,7 odsto u novembru, iznad tržišnih očekivanja od 52 procenta, a nakon 51,8 odsto u oktobru, prenosi Anadolu Agnecy.

Očitavanje iznad 50 ukazuje na rast, a ispod toga pokazuje kontrakciju.

Američki uslužni sektor beležio je rast tokom 41 od 42 meseca, jedini pad je registrovan u decembru 2022, prema ISM-u. Indeks je dostigao najviši nivo od 69,1 odsto u novembru 2021. godine.

„Rast u novembru prijavilo je 15. industrija “, napisao je u izveštaju predsednik ISM Entoni Nives, napominjući da je sektor usluga imao blagi porast rasta tokom novembra zbog povećanja poslovne aktivnosti i zaposlenosti.

Nives je, međutim, primetio da postoji stalna zabrinutost zbog inflacije, kamatnih stopa i geopolitičkih događaja, te je dodao da sve veći troškovi rada i ograničenja radne snage ostaju izazovi za poslovnu politiku.

Tagovi
SAD SVET VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...