AMERIKA U SVE VEĆIM PROBLEMIMA Budžetski deficit u aprilu rekordnih -738 milijardi dolara

SvetVesti

13.5.2020 08:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

AMERIKA U SVE VEĆIM PROBLEMIMA Budžetski deficit u aprilu rekordnih -738 milijardi dolara AMERIKA U SVE VEĆIM PROBLEMIMA Budžetski deficit u aprilu rekordnih -738 milijardi dolara
SAD su objavile rekordni budžetski deficit od 738 milijardi dolara u aprilu ove godine, nastao zbog ogromnih izdvajanja vlade i drastično smanjenog priliva u... AMERIKA U SVE VEĆIM PROBLEMIMA Budžetski deficit u aprilu rekordnih -738 milijardi dolara

SAD su objavile rekordni budžetski deficit od 738 milijardi dolara u aprilu ove godine, nastao zbog ogromnih izdvajanja vlade i drastično smanjenog priliva u državnu kasu tokom pandemije korona virusa.

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je da je aprilski budžetski deficit pravi rani pokazatelj ogromnih izdvajanja vlade, opredeljenih s ciljem da se ublaži udar pandemije korona virusa na američku ekonomiju, javlja Reuters, a prenosi Tanjug.

Američki Kongres odobrio je, do sada, pakete ekonomske pomoći privredi SAD u visini od 3.000 milijardi dolara, a u aprilu su dospeli za plaćanje neki od prvih paketa mera.

Država je u aprilu prihodovala 242 milijarde dolara, što je 55 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

  • Snezana

    13.5.2020 #1 Author

    Ceo svet je pogodjen,nije samo Amerika

    Odgovori

  • Jelena

    13.5.2020 #2 Author

    bice tesko izvuci se iz krize posle korone…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...