Veliki oporavak kompanije Huawei

Apple izgubio tržišnu trku u Kini

BiznisVesti

23.4.2024 17:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Apple izgubio tržišnu trku u Kini Apple izgubio tržišnu trku u Kini
Prodaja pametnih telefona kompanije Apple naglo je pala u Kini u prvom kvartalu ove godine zbog jake konkurencije domaćeg brenda Huawei, prema novom izveštaju... Apple izgubio tržišnu trku u Kini

Prodaja pametnih telefona kompanije Apple naglo je pala u Kini u prvom kvartalu ove godine zbog jake konkurencije domaćeg brenda Huawei, prema novom izveštaju kompanije za istraživanje tržišta Counterpoint Research.

Apple je zabeležio pad prodaje iPhone modela za 19,1 odsto u prva tri meseca ove godine, pokazuju podaci Counterpointa, pošto je kineski gigant za telekomunikacije i potrošačku elektroniku Huawei vidno oživeo svoje poslovanje sa pametnim telefonima, uprkos sankcijama SAD i dela evropskih zemalja.

Kompanija sa sedištem u Šenženu u Kini zabeležila je porast prodaje svojih pametnih telefona za neverovatnih 69,7 odsto u prvom kvartalu, saopštio je Counterpoint.

Ovo je u velikoj meri bilo zahvaljujući lansiranju Huaweijevog pametnog telefona Mate 60, koji dolazi sa vrhunskim čipom koji podržava 5G umreženost, piše CNBC.

Ukupna prodaja pametnih telefona u Kini porasla je 1,5 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, označivši drugi uzastopni kvartal rasta.

Huawei dominira u premijum segmentu mobilnih telelona, u koje spadaju uređaji sa cenama iznad 600 dolara, jer ih kupci doživlajavaju kao pouzdane. Kada je u pitanju ekonomičniji segment, prvoplasirani su uređaji kompanije Honor, a najtraženiji su njihovi modeli X50 i Play 40. Honor je zabeležio rast prodaje 11,5 odsto međugodišnje.

 • Inquiete

  23.4.2024 #1 Author

  Konkurencija…

  Odgovori

 • AJA

  23.4.2024 #2 Author

  Ocekivano, konkurencija na trzistu….

  Odgovori

 • Maky

  23.4.2024 #3 Author

  Kakva porazavajuca statistika…

  Odgovori

 • LENA

  23.4.2024 #4 Author

  Impresivno je videti kako se Huawei oporavlja i jača svoju poziciju na tržištu pametnih telefona, posebno u konkurenciji sa kompanijom poput Apple-a. Ovo pokazuje koliko je konkurencija dinamična u industriji mobilnih uređaja, sa promenljivim trendovima i preferencijama potrošača.

  Odgovori

 • Manja

  24.4.2024 #5 Author

  Ocekivano ili ne, Apple polako gubi bitke sa konkurencijom…

  Odgovori

 • MAJA

  25.4.2024 #6 Author

  Sto je bilo i ocekivano

  Odgovori

 • Stasa

  28.4.2024 #7 Author

  Ocekivano

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...