Američka kompanija našla novog proizvođača u Kini

Apple pred potpisivanjem velikog ugovora sa Luxshare Precision

SvetVesti

5.1.2023 08:54 Autor: Vladimir Jokanović 1

Apple pred potpisivanjem velikog ugovora sa Luxshare Precision Apple pred potpisivanjem velikog ugovora sa Luxshare Precision
Kompanija Apple trebalo bi da potpiše ugovor za svoju prvu veliku narudžbinu sa kineskim proizvođačem Luxshare Precision, koja je direktni rival tajvanskoj kompaniji Foxconn,... Apple pred potpisivanjem velikog ugovora sa Luxshare Precision

Kompanija Apple trebalo bi da potpiše ugovor za svoju prvu veliku narudžbinu sa kineskim proizvođačem Luxshare Precision, koja je direktni rival tajvanskoj kompaniji Foxconn, najvećoj fabrici iPhone telefona u svetu.

Očekuje se da će Apple angažovati Luxshare Precision za proizvodnju svojih premijum modela telefona iPhone, prekidajući tako kontrolu Foxconna nad proizvodnjom nakon nedavnih protesta radnika u fabrici u Džengdžou, prenosi Financial Times, pozivajuči se na neimenovane izvore.

Luxshare Precision već proizvodi male količine modela iPhone 14 Pro u svojoj fabrici u Kunšanu, gradu severozapadno od Šangaja, kako bi se nadoknadili manjkovi u proizvodnji Foxconna od novembra prošle godine.

Poremećaj proizvodnje u Foxconnu izazvao je nestašicu iPhone telefona i preti da prekine niz rasta prihoda kompanije Apple u 14 kvartala. Foxconn je ove nedelje saopštio da je fabrika u Džengdžou povećala proizvodnju kako bi ispunila 90 odsto postavljenih ciljeva iz decembra.

Foxconn je bio jedini odgovoran za isporuku novih iPhone Pro modela, ali Luxshare Precision je dokazao da može da sastavlja nasofisticiranije uređaje. Veze kompanije Apple sa Kinom postale su bliže poslednjih godina, a kineski proizvođači dobijaju ugovore na račun tajvanskih rivala. Istovremeno, Foxconn je pokušao da smanji oslanjanje na Kinu osnivanjem fabrika u Indiji, Vijetnamu i SAD.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...