Zbog proizvodnih problema u Kini

Manjak od šest miliona iPhone 14 Pro telefona u ovoj godini

Hi-techSvetVesti

28.11.2022 11:45 Autor: Vladimir Jokanović 4

Manjak od šest miliona iPhone 14 Pro telefona u ovoj godini Manjak od šest miliona iPhone 14 Pro telefona u ovoj godini
Pobuna radnika u najvećem proizvodnom centru kompanije Apple u Kini verovatno će rezultirati manjkom od oko šest miliona iPhone Pro telefona u ovoj godini.... Manjak od šest miliona iPhone 14 Pro telefona u ovoj godini

Pobuna radnika u najvećem proizvodnom centru kompanije Apple u Kini verovatno će rezultirati manjkom od oko šest miliona iPhone Pro telefona u ovoj godini. Fabrika Foxconn u Džengdžou ostala je bez hiljada radnika tokom prošlog meseca zbog restriktivnih mera protiv širenja zaraze virusom Covid-19.

Situacija u fabrici i dalje je nestabilna, a mnogo toga će zavisiti od toga koliko brzo će Foxcomm Technology Group, tajvanska kompanija koja upravlja fabrikom, uspeti da vrati radnike u proizvodne pogone posle nasilnih protesta protiv epidemioloških protesta, prenosi Bloomberg.

Ukoliko bi se epidemiološke blokade nastavile u narednim nedeljama, proizvodnja bi mogla da bude dodatno usporena. Fabrika u Džengdžou nedeljama je bila pogođena blokadom i radničkim nemirima, a hiljade radnika pobeglo je u oktobru iz fabričkog kruga u kojem su morali da borave sve vreme, nakon hronične nestašice hrane.

Fabrika Foxconn proizvodi ogromnu većinu iPhone 14 Pro telefona i ProMac uređaja, najtraženijih artikala kompanije Apple. Američka kompanija smanjila je svoj ukupni cilj proizvodnje u ovoj godini na oko 87 miliona jedinica sa ranije planiranih 90 miliona.

Apple i Foxconn povećali su procene manjka proizvodnje u Džengdžou u protekle dve nedelje zbog rastućih poremećaja, ali se nadaju da će u 2023. godini uspeti da nadoknade proizvodni minus od oko šest miliona jedinica. Akcije kompanije Apple oslabile su za više od 1,9 odsto nakon izveštaja o smanjenju proizvodnje.

  • GOCA BG

    28.11.2022 #1 Author

    Sto ce samo povecati potraznju i cena ce biti duplo veca…

    Odgovori

  • BRANA19

    29.11.2022 #2 Author

    Bas velika steta 🙂

    Odgovori

  • Coka13

    30.11.2022 #3 Author

    Pa i nadali su se da će ljudi pristati na to da ih zatvore bez prava na vazduh, bukvalno. Ta odluka i jeste bila sramna i ne čudi što niko neće da radi.

    Odgovori

  • NINICA

    31.1.2023 #4 Author

    Baš čudno za apple, mada i jeste tako sad sa Iphon 14, Iphon 14 Pro i 14 PRO MAX

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...