APPLE U ITALIJI MORA DA PLATI KAZNU OD 10 MILIONA EVRA Kompanija prevarila kupce netačnim reklamama

Hi-techLifestyleSvetVesti

30.11.2020 11:37 Autor: Marko Miladinović 2

APPLE U ITALIJI MORA DA PLATI KAZNU OD 10 MILIONA EVRA Kompanija prevarila kupce netačnim reklamama APPLE U ITALIJI MORA DA PLATI KAZNU OD 10 MILIONA EVRA Kompanija prevarila kupce netačnim reklamama
Italijanska antimonopolska komisija kaznila je Apple international i Apple Italia sa 10 miliona evra zbog netačne reklame za pametne telefone i neispunjavanja obaveza koje... APPLE U ITALIJI MORA DA PLATI KAZNU OD 10 MILIONA EVRA Kompanija prevarila kupce netačnim reklamama

Italijanska antimonopolska komisija kaznila je Apple international i Apple Italia sa 10 miliona evra zbog netačne reklame za pametne telefone i neispunjavanja obaveza koje se garantuju kupovinom njihovog mobilnog telefona.

Naime, kompanija Apple je u reklamnim porukama za italijansko tržište tvrdila da su njeni pametni telefoni otporni na vodu do dubine od četiri metra i to u trajanju od 30 minuta. Naknadno je kontrolom ustanovljeno da to nije tačno i da se tvrdnja kompanije odnosi samo na laboratorijsko merenje pametnih Apple telefona.

Pored toga, kompanija je kažnjena jer je odbila da kupcima prizna štetu nastalu nakon što su njihovi pametni telefoni oštećeni vodom ili nekom drugom tečnošću, iako se na to obavezala garancijom.

Modeli pametnih telefona iPhone su tek na četvrtom mestu po prodaji u Italiji, s tim što je ove godine zabeležen njihov pad prodaje od 10 odsto.

Prema pisanju agencije Agi, Samsung drži neprikosnoveno prvo mesto po prodaji na Apeninskom poluostrvu, sa 60 odsto učešća.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...