Akcije tehnološkog giganta porasle 2,3 odsto

Apple zatvorio radnje u Njujorku zbog širenja omikrona

LifestylePoslovanjeSvetVesti

28.12.2021 09:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Apple zatvorio radnje u Njujorku zbog širenja omikrona Apple zatvorio radnje u Njujorku zbog širenja omikrona
Kompanija Apple je zatvorila svih 12 prodavnica u Njujorku zbog rasta slučajeva zaraze omikron sojem korona virusa širom Sjedinjenih Američkih Država. Potrošači će moći... Apple zatvorio radnje u Njujorku zbog širenja omikrona

Kompanija Apple je zatvorila svih 12 prodavnica u Njujorku zbog rasta slučajeva zaraze omikron sojem korona virusa širom Sjedinjenih Američkih Država.

Potrošači će moći da kupuju i dobiju robu slanjem online porudžbina prodavnicama, rekao je u ponedeljak portparol kompanije Apple.

Među zatvorenim trgovinama su i najprometnije prodavnice na Petoj aveniji, Grand Central stanici i Sohou, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

„Redovno pratimo situaciju i prilagođavaćemo naše zdravstvene mere i usluge prodavnica kako bismo zaštitili zdravlje kupaca i zaposlenih“, navodi se u saopštenju kompanije.

Ranije ovog meseca, Apple je privremeno zatvorio tri prodavnice u SAD i Kanadi nakon porasta broja zaraženih virusom Covid-19 i izloženosti zaposlenih riziku od zaraze.

Iz istog razloga, kompanija je uvela obavezu da svi kupci i zaposleni nose maske u prodavnicama u SAD.

Zabrinutost zbog omikron varijante virusa navela je velike kompanije širom sveta da pooštre protokole.

Sud u SAD je ranije ovog meseca naložio ponovno uspostavljanje obavezne vakcinacije ili testiranja na Covid-19 u zemlji za velika preduzeća, što obuhvata čak 80 miliona američkih radnika. Protivnici ove mere su podneli zahtev Vrhovnom sudu da poništi tu odluku.

Akcije kompanije Apple su početkom nedelje porasle za 2,3 odsto, a trgovanje je zaključeno na 180,33 dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...