Pretpraznična kupovina ne može da nadoknadi gubitak nastao u toku zatvaranja

Austrijski trgovci za vikend ostvarili promet od 560 miliona evra

EUNovacPoslovanjeU fokusuVesti

20.12.2021 11:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Austrijski trgovci za vikend ostvarili promet od 560 miliona evra Austrijski trgovci za vikend ostvarili promet od 560 miliona evra
Trgovci u Austriji uspeli su proteklog vikenda da delimično nadoknade obrt koji je izostao zbog tronedeljnog zatvaranja u predbožićnom periodu. Ukupna zarada je iznosila... Austrijski trgovci za vikend ostvarili promet od 560 miliona evra

Trgovci u Austriji uspeli su proteklog vikenda da delimično nadoknade obrt koji je izostao zbog tronedeljnog zatvaranja u predbožićnom periodu.

Ukupna zarada je iznosila 560 miliona evra, a promet trgovaca u subotu je procenjen na oko 380 miliona evra.

Po prvi put od 1960. godine u Austriji su prodavnice dobile priliku da rade i u nedelju, pa je tada ostvaren promet u visini od 180 miliona evra, što je za 60 miliona evra više od očekivanja Udruženja trgovaca, prenosi Tanjug.

Iako se od „super nedelje“ očekivalo mnogo, otvorene radnje u nedelju nisu se pokazale kao mnogo efikasne. Zarada na nivou „iznenadnog“ radnog dana bila je dvostruko slabija od subote.

Tih 560 miliona evra neće moći da nadoknade gubitak prometa usled 20 dana zatvaranja, ističe predsednik Udruženja trgovaca Štefan Majer Hajniš (Stephan Mayer Heinisch).

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...