Zatvaranje najavljeno za 12. decembar

Četvrto zaključavanje koštaće poreske obveznike u Austriji 2,7 milijardi evra

EUVesti

23.11.2021 10:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Četvrto zaključavanje koštaće poreske obveznike u Austriji 2,7 milijardi evra Četvrto zaključavanje koštaće poreske obveznike u Austriji 2,7 milijardi evra
Četvrto zaključavanje u Austriji moglo bi biti značajno skuplje u donosu na ono koje se dogodio prošle jeseni i zime, ukazuju eksperti iz Denkfabrik... Četvrto zaključavanje koštaće poreske obveznike u Austriji 2,7 milijardi evra

Četvrto zaključavanje u Austriji moglo bi biti značajno skuplje u donosu na ono koje se dogodio prošle jeseni i zime, ukazuju eksperti iz Denkfabrik Agenda Austria.

Kako navode, što duže zaključavanje bude trajao, to će biti veći skok troškova, prenosi Tanjug.

Do 12. decembra, za kada je najavljeno zaključavanje, zatvaranje će koštati austrijske poreske obveznike 2,7 milijardi evra.

Poređenja radi, prošle godine je zaključavanje koštalo zemlju 2,4 milijardi evra.

Eksperti ukazuju to da je i pre godinu dana bilo planirano kratko zatvaranje, ali je nakon njega je usledilo drugo, pa i treće.

Ukoliko bi zaključavanje trajalo do kraja godine, troškovi bi dostigli 5,1 milijardi evra. Prošle godine su troškovi zatvaranja dostigli vrednost od „samo“ 3,8 milijardi evra.

S druge strane, ako bi zaključavanje trajalo do sredine februara, to bi se odrazilo na privredu sa gubitkom od 10,6 milijardi evra, izračunali su eksperti.

Razlog za moguću eksploziju troškova aktuelnog zaključavanja su u tome što je privreda ojačala u odnosu na jesen prošle godine, odnosno već je bila dostigla nivo od 2019. godine, objašnjavaju iz kompanije Denkfabrik Agenda Austria.

Oni ujedno kritikuju i način na koji Vlada Austrije upravlja krizom.

„Niko ne može da se krivi za izbijanje pandemije, ali za stravično loše upravljanje krizom može“, piše u analizi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...