Svaki treći trgovac prinuđen da smanji broj zaposlenih

Zbog tronedeljnog zatvaranja trgovci u Austriji izgubili 560 miliona dolara

EUNovacVesti

17.12.2021 12:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Zbog tronedeljnog zatvaranja trgovci u Austriji izgubili 560 miliona dolara Zbog tronedeljnog zatvaranja trgovci u Austriji izgubili 560 miliona dolara
Svako treće trgovinsko preduzeće u Beču prinuđeno je, usled lokdauna, da otpušta osoblje, a svako četvrto ima problema sa isplatama. Trgovina ima svega 11... Zbog tronedeljnog zatvaranja trgovci u Austriji izgubili 560 miliona dolara

Svako treće trgovinsko preduzeće u Beču prinuđeno je, usled lokdauna, da otpušta osoblje, a svako četvrto ima problema sa isplatama.

Trgovina ima svega 11 dana posle zatvaranja da ostvari obrt u periodu pred Božić, koji je uvek jedan od najvažnijih praznika u godini, piše Tanjug.

„To je takozvani peti kvartal koji odlučuje o uspehu ili neuspehu poslovne godine. Trgovci u Beču zbog tronedeljnog zatvaranja izgubili su već 560 miliona evra“, ukazao je predsednik Udruženja trgovaca Rajner Vil (Rainer Will).

Oko 60 odsto trgovaca plaši se za egzistenciju, a svaki četvrti ima probleme da plati račune. Takođe, 11 odsto nih bi za mesec dana moglo da ode pod stečaj, a jedna trećina trgovina je prinuđena da smanji broj zaposlenih.

Trgovci očekuju da će obrt u božićnom periodu biti za 51 odsto manji nego u prethodnim sezonama.

  • GocaBG

    17.12.2021 #1 Author

    Strasno…da li im je smanjen broj zarazenih i da li su im ljudi vakcinisani..
    ?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...