zbog rastućih cena energije

Banka Engleske pozajmiće energetskim firmama 40 milijardi funti

BankeNovacSvetVesti

9.9.2022 14:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

Banka Engleske pozajmiće energetskim firmama 40 milijardi funti Banka Engleske pozajmiće energetskim firmama 40 milijardi funti
Banka Engleske pozajmiće britanskim energetskim kompanijama 40 milijardi funti kako bi mogle da se izbore sa rastućim cenama. Pomoć će biti obezbeđena iz Fonda... Banka Engleske pozajmiće energetskim firmama 40 milijardi funti

Banka Engleske pozajmiće britanskim energetskim kompanijama 40 milijardi funti kako bi mogle da se izbore sa rastućim cenama.

Pomoć će biti obezbeđena iz Fonda za spasavanje, usled straha od mogućeg još jednog talasa kolapsa energetskih kompanija, prenosi Mina.

Premijerka Liz Tras (Liz Truss), trećeg dana na funkciji, rekla je da želi da energetske kompanije imaju gotovinu koja im je potrebna za kupovinu energije ako cene skoče, objavio je Guardian.

Izveštaji ove sedmice navode da je vlasnik kompanije British Gas Centrica u pregovorima sa bankama da obezbedi dodatni novac, dok predsednik Rusije Vladimir Putin nastavlja sa obustavom snabdevanja Evrope gasom.

Fond za spasavanje energetskih kompanija najavljen je uporedo sa „suspenzijom“ gornje granice cena energije, koju je Tras zamenila „garantovanom cenom energije“ i zamrzavanjem računa za energiju u domaćinstvima na dve godine.

Vlada će takođe, kako je navedeno, ponuditi „ekvivalentnu podršku“ u periodu od šest meseci preduzećima, od kojih većina nije dobila nikakvu finansijsku pomoć za rešavanje energetske krize usled invazije Rusije na Ukrajinu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...