BANKA POŠTANSKA ŠTEDIONICA SNIZILA UČEŠĆE ZA STAN NA 10 ODSTO Lakše do kredita za kupovinu prve nekretnine

IzdvajamoNekretnineNovacSrbijaVesti

17.6.2020 12:49 Autor: Julijana Vincan 3

BANKA POŠTANSKA ŠTEDIONICA SNIZILA UČEŠĆE ZA STAN NA 10 ODSTO Lakše do kredita za kupovinu prve nekretnine BANKA POŠTANSKA ŠTEDIONICA SNIZILA UČEŠĆE ZA STAN NA 10 ODSTO Lakše do kredita za kupovinu prve nekretnine
Banka Poštanska štedionica (BPŠ) snizila je sa 20 na 10 odsto učešće građana prilikom kupovine prvog stana preko stambenog kredita. Pomoćnik direktora Sektora za... BANKA POŠTANSKA ŠTEDIONICA SNIZILA UČEŠĆE ZA STAN NA 10 ODSTO Lakše do kredita za kupovinu prve nekretnine

Banka Poštanska štedionica (BPŠ) snizila je sa 20 na 10 odsto učešće građana prilikom kupovine prvog stana preko stambenog kredita.

Pomoćnik direktora Sektora za poslove sa stanovništvom Banke Poštanska štedionica, Danijela Lopatić, istakla je za Tanjug da je BPŠ u 2020. godini realizovala 2,7 milijardi dinara stambenih kredita.

„Stambeni krediti BPŠ, samo su jedan segment u ponudi Banke. Drugi predstavljaju krediti dostupni investitorima, koji kroz Projektno finansiranje preko naše Banke mogu da obezbede dodatna sredstva za izgradnju stambenih jedinica namenjenih tržištu“, dodaje Lopatić.

Foto: Printscreen youtube

Analizirajući tržište, kada je u pitanju broj izdatih građevinskih dozvola u 2019. godini, iz ove banke poručuju da je njihov proizvod koncipiran tako da zadovoljava najveći deo zahteva potencijalnih investitora na celoj teritoriji Srbije, a obzirom da je na teritoriji van Beograda izdato čak 88,3 odsto ukupno izdatih građevinskih dozvola u prošloj godini.

NBS je 11. juna usvojila odluku kojom su stvoreni uslovi za izdvajanje manjeg učešća potrebnog za odobravanje stambenih kredita kupcima prvog stana. U skladu sa tim propisom, banke mogu fizičkom licu da odobre stambeni kredit koji je obezbeđen hipotekom na nepokretnosti, pod uslovom da je banka obezbedila da iznos tog kredita nije veći od 90 odsto vrednosti te nepokretnosti. Izuzetak u odnosu na opšte pravilo je kada je ovaj limit 80 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...