BANKROT JOŠ JEDNE AVIOKOMPANIJE ZBOG KORONE Posle australijske propala i američka filijala Virgin Atlantic

SvetVesti

5.8.2020 11:29 Autor: Vladimir Jokanović 0

BANKROT JOŠ JEDNE AVIOKOMPANIJE ZBOG KORONE Posle australijske propala i američka filijala Virgin Atlantic BANKROT JOŠ JEDNE AVIOKOMPANIJE ZBOG KORONE Posle australijske propala i američka filijala Virgin Atlantic
Britanska aviokompanija Virgin Atlantic podnela je zahtev za bankrot u SAD zbog prevelikog finansijskog gubitka usled pandemije korona virusa. Kako prenosi BBC, Virgin traži... BANKROT JOŠ JEDNE AVIOKOMPANIJE ZBOG KORONE Posle australijske propala i američka filijala Virgin Atlantic

Britanska aviokompanija Virgin Atlantic podnela je zahtev za bankrot u SAD zbog prevelikog finansijskog gubitka usled pandemije korona virusa.

Kako prenosi BBC, Virgin traži zaštitu u skladu sa članom 15. zakona o bankrotu, kojim je omogućeno stranom dužniku da štiti imovinu u zemlji. To je druga aviokompanija sa zaštitnim znakom Virgin, koja se suočava sa bankrotom ove godine.

U međuvremenu Virgin Australia je dobila novog vlasnika „Bain Capital“, koji je najavio ukidanje 3.000 radnih mesta.

Uporedo sa podnošenjem prijave bankrota za američki, Virgin Atlantic pregovara sa zainteresovanim stranama „o sporazumu dokapitalizacije“, kojim bi se dug izbrisao iz bilansa stanja.

Ovaj potez došao je manje od mesec dana nakon što je kompanija saopštila da je postigla sporazum o finansijskom spasavanju vrednom 1,2 milijarde funti (1,6 milijardi dolara).

Virgin Group, čiji je osnivač britanski milijarder Ričard Branson (Richard Branson) uložila je u skladu sa tim planom 200 miliona funti, a dodatna sredstva obezbedili su investitori i poverioci.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...