Delegacija Britansko-srpske privredne komore posetila duvansku kompaniju

BAT modernizovala fabriku u Vranju, cilj karbonska neutralnost do 2023. godine

BiznisSrbijaVesti

24.5.2022 15:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

BAT modernizovala fabriku u Vranju, cilj karbonska neutralnost do 2023. godine BAT modernizovala fabriku u Vranju, cilj karbonska neutralnost do 2023. godine
Delegacija Britansko-srpske privredne komore posetila je u Vranju kompaniju British American Tobbaco (BAT). Prema saopštenju Privrene komore, posetom najvećem britanskom investitoru u Srbiji, delegacija... BAT modernizovala fabriku u Vranju, cilj karbonska neutralnost do 2023. godine

Delegacija Britansko-srpske privredne komore posetila je u Vranju kompaniju British American Tobbaco (BAT).

Prema saopštenju Privrene komore, posetom najvećem britanskom investitoru u Srbiji, delegacija je započela turneju u okviru projekta „Trgovinske Misije“.

“Ovaj projekat je osmišljen kako bi se stavio akcenat na razvoj različitih sektora privrede i društva u Srbiji, a sa ciljem osnaživanja veza i saradnje Velike Britanije i Srbije”, navodi se u saopštenju koje prenosi agencija Beta.

Tokom posete, u okviru „Trgovinske Misije“ od 23. do 27. maja, delegacija je imala priliku da se uveri da je BAT pored značajnih investicija u modernizaciju vranjanske fabrike, uspeo da sačuva svako radno mesto tokom kriznog perioda.

Foto:TANJUG/ NIKOLA ANÐIC

U saopštenju se dodaje da su se članovi Komore uverili u izuzetne rezultate kompanije na polju održivosti, koji pokazuju smanjenje odlaganja otpada na deponiji za 35 odsto, smanjenje emisije ugljen-dioksida za 56 odsto i reciklažu otpada od čak 95 odsto.

Istovremreno je ukazano da se u okviru fabrike koristi 100 odsto struje iz obnovljivih izvora, a u toku je i postepeni prelazak na korišćenje prirodnog gasa umesto mazuta, uz značajno smanjenje emisija.

Kompanija BAT ima za cilj da do 2023. godine ostvari karbonsku neutralnost.

  • VERA

    24.5.2022 #1 Author

    Odlično, ekološka proizvodnja u modernoj fabrici cigareta.

    Odgovori

  • NINO

    25.5.2022 #2 Author

    Pa da, uverili se u odlicne rezultate. Takva fabrika nikada propasti nece.

    Odgovori

  • GOCA BG

    25.5.2022 #3 Author

    Ozbiljna kompanija koja unapredjuje poslovanje…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...