ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je 4,8 miliona dinara

BELEX indeksi u velikom minusu na nedeljnom nivou

BerzaNovacSrbijaVesti

15.10.2021 17:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BELEX indeksi u velikom minusu na nedeljnom nivou BELEX indeksi u velikom minusu na nedeljnom nivou
Indeksi Beogradske beze, uprkos današnjem rastu, nisu uspeli da nadoknade ranije gubitke, tako da nedelju zaključuju u velikom minusu u poređenju s prošlom sedmicom.... BELEX indeksi u velikom minusu na nedeljnom nivou

Indeksi Beogradske beze, uprkos današnjem rastu, nisu uspeli da nadoknade ranije gubitke, tako da nedelju zaključuju u velikom minusu u poređenju s prošlom sedmicom.

Trgovanje akcijama je ponovo ustuknulo, a ukupan promet na Berzi iznosio je 4,8 miliona dinara (41,2 hiljade evra), prenosi Tanjug.

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 je porastao za 0,6 odsto na 794,88 poena, ali na nedeljnom nivou beleži negativan rezultat od 0,7 procenata, a BELEXlajn se popeo za četvrtinu procenta na 1.673,96 poena, dok je u odnosu na prošlu sedmicu u debelom minusu od 1,1 odsto.

Najveći promet je ostvarila preferencijalna akcija duvanske industrije „Pfilip Morris“, u iznosu od tri miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 7.400 dinara.

Naftna industrija Srbije je ojačala za trećinu procenta na 600 dinara, uz realizaciju od 0,4 miliona dinara, dok je preferencijalna akcija Komercijalne banke pala za skoro 3,0 odsto na 2.329 dinara, našavši se na čelu liste gubitnika, a isprometovana je za 0,3 miliona dinara.

Poslovni prihodi (EUR):
204.424.282,32 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Meser Tehnogas je takođe registrovao pad za 0,2 odsto na 15.969 dinara, uz promet od 0,2 miliona dinara.

Na MTP tržištu su akcije poljoprivrednog preduzeća Feketić iz Sombora istrgovane za približno 0,4 miliona dinara po ceni od 2.102 dinara, istoj kao u četvrtak.

Strani investitori su se i u petak uzdržali od učešća na tržištu akcija.

Četiri serije državnih obveznica, denominovanih u evrima, ostvarile su ukupan promet od 0,4 miliona dinara (3,5 hiljada evra), u približno jednakim pojedinačnim iznosima. Polovinu prometa obveznica realizovali su strani investitori.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...