Startap kompanija South Export Alliance inovira svoju ponudu

Belgijanci, Francuzi i Česi piju kokosovu vodu iz Vijetnama, ali i pivo

InovacijePreduzetnikSvetVesti

11.8.2021 20:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Belgijanci, Francuzi i Česi piju kokosovu vodu iz Vijetnama, ali i pivo Belgijanci, Francuzi i Česi piju kokosovu vodu iz Vijetnama, ali i pivo
Konzervirana čista sveža kokosova voda Cocoxim iz kompanije Ben Tre Import-Export Joint Stock (Betrimex) popularna je među potrošačima u Belgiji već nekoliko godina. Ovaj... Belgijanci, Francuzi i Česi piju kokosovu vodu iz Vijetnama, ali i pivo

Konzervirana čista sveža kokosova voda Cocoxim iz kompanije Ben Tre Import-Export Joint Stock (Betrimex) popularna je među potrošačima u Belgiji već nekoliko godina. Ovaj proizvod uvozi direktno iz Vijetnama belgijska startap kompanija South Export Alliance i distribuira ga u Belgiji, Francuskoj i Češkoj.

Menadžer South Export Alliance-a Fransoa Kolonval ( François Colonval), izjavio je da kompanija je osnovana 2016. godine u nadi da će belgijskim potrošačima predstaviti vijetnamsku svežu kokosovu vodu.

South Export Alliance sada postaje ekskluzivni distributer Cocokim kokosove vode za sve azijske restorane i neke supermarkete u Belgiji. Ova vrsta proizvoda izvozi se u Francusku i Češku, dok kompanija uvozi iz Betrimexa kontejner sa proizvodima koji teži 25 tona.

Od kada je Sporazum o slobodnoj trgovini između Evropske unije i Vijetnama (EVFTA) zvanično stupio na snagu sa preferencijalnim tarifama koje se nude za vijetnamske poljoprivredne proizvode uvezene na evropsko tržište, South Export Alliance ima uslove da proširi poslovne mogućnosti u uvozu robe iz Vijetnama. Zajedno sa kokosovom vodom, Fransoa je takođe uvezao i druge proizvode, poput pirinčanog papira i sušenih vermikela.

Uz podsticaje iz EVFTA–e, on vidi mnoge prednosti kada traži partnere u Vijetnamu za uvoz robe. Trenutno, Fransoa sarađuje sa velikim belgijskim kupcima na uvozu drugih vijetnamskih proizvoda za hranu i piće, poput hanojskog i sajgonskog piva, jer želi da belgijski kupci uživaju u ukusu vijetnamskog piva iako je Belgija jedan od glavnih proizvođača, piše Vietnam.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...