Zabrana će važiti najmanje šest meseci

Belorusija uvodi embargo na uvoz hrane iz EU i SAD, na spisku i roba iz Crne Gore

EUSvetVesti

8.12.2021 08:57 Autor: Stefan Petrović 1

Belorusija uvodi embargo na uvoz hrane iz EU i SAD, na spisku i roba iz Crne Gore Belorusija uvodi embargo na uvoz hrane iz EU i SAD, na spisku i roba iz Crne Gore
Belorusija od 1. januara 2022. godine uvodi embargo na uvoz širokog spektra prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su uvele sankcije protiv zvaničnog Minska, saopštila... Belorusija uvodi embargo na uvoz hrane iz EU i SAD, na spisku i roba iz Crne Gore

Belorusija od 1. januara 2022. godine uvodi embargo na uvoz širokog spektra prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su uvele sankcije protiv zvaničnog Minska, saopštila je pres služba beloruske vlade.

„Potrebno je utvrditi spisak robe, poreklom iz Evropske unije i njenih članica, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Norveške, Albanije, Islanda, Severne Makedonije, Ujedinjenog Kraljevstva, Crne Gore, Švajcarske, zabranjene za uvoz na teritoriju Belorusije i prodaju na teritoriji Belorusije“, navodi se u dokumentu, objavljenom na portalu pravnih informacija, prenosi Sputnjik.

Na listi hrane čiji je uvoz zabranjen našle su se mesne prerađevine, so, konditorski proizvodi, mleko, orasi, voće, žive svinje… Embargo se neće odnositi na hranu za bebe i neke druge artikle.

Glavne odredbe stupaju na snagu 1. januara 2022. godine i važe šest meseci. U slučaju dalje negativne dinamike odnosa lista zabranjenih proizvoda može se dopuniti, precizirano je u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...